Nuuk

De grootste stad van Groenland, Nuuk, ligt aan de Amaralikfjord aan de zuidwestkust van Groenland, ’s werelds grootste eiland. De schoonheid van de natuur en het bijzondere dierenrijk zorgt voor een adembenemende ervaring. Wat dacht u van walvissen spotten in de wateren rond het fjord, wandelen in de schitterende bergen met prachtige uitzichten en het risico om rendieren tegen te komen? Nuuk leent zich uitstekend voor dit soort activiteiten. Daarnaast beschikt de stad ook over een interessant museum, winkels, bars en goede restaurants en niet te vergeten een charmante waterkant.

Bezienswaardigheden in Nuuk

  • Nuur Art Museum
  • Greenland National Museum and Archives
  • Katuaq, cultureel centrum, het gebouw stelt het noorderlicht voor en de schoonheid van de Groenlandse cultuur
  • De markt, hier worden ladingen verse vis aangevoerd en verkocht
  • Kobbe Fjord
  • Ameralik Fjord

Groenland-nuuk-bergen-sneeuw   Groenland-nuuk-haven-boten-zee   Groenland-nuuk-kerk-huizen

Beste tijd voor een cruise naar Nuuk

De beste reistijd voor Groenland is van eind maart t/m april voor goede sneeuw, kalm weer en iets langere dagen dan in de winter. Ga je niet voor de sneeuw: ga dan in juni. De maanden juli en augustus zijn regenachtig en druk.

Algemene informatie over Nuuk

Valuta
De valuta in Groenland is de Deense Kroon.

Haveninformatie
Vanaf de haven is het ruim 30 minuten lopen over de heuvel naar de stad. Grote schepen over 100 meter gebruiken tenders om de passagiers van het schip naar de haven te brengen.

  Groenland-nuuk-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Nuuk. Een leuke plaats om te ontdekken is Old Colonial Harbour. Een schilderachtige haven met schitterende houten huizen en fraaie bruggetjes. Daar, aan het strand op de bodem van de zee, staat het beeld van Mother of the Sea. Dit beeld representeert de legende van deze beschermvrouwe van alle dieren in het waterrijk. Ze zou de dieren naar de oppervlakte sturen en de mensen toestaan om op ze te jagen voor voedsel. Maar wanneer de mensen onrechtvaardig zijn, raakt haar lange haar in de war en wordt ze woedend, waardoor ze voorkomt dat de mensen gebruik kunnen maken van haar genereuze gebaar. Alleen de sterkste en moedigste mannen ondernemen een spirituele reis naar de bodem van de zee om het haar te ontwarren, zodat ze opnieuw dieren naar de oppervlakte stuurt en zo het voortbestaan van de mensheid verzekert. Alleen bij eb is het beeld in zijn volle glorie te zien.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan