Cruise met AIDA Cruises

Algemene informatie
De Duitse rederij AIDA Cruises onderscheidt zich van alle andere rederijen. Er is aan boord een heerlijke losse sfeer, waarbij de woorden relaxed, informeel en sportief passen. Er gelden geen strikte kleding voorschriften. AIDA cruises is semi all-inclusief. De fooien zijn reeds al inbegrepen in de cruiseprijs. Tijdens alle maaltijden in de buffetrestaurants zijn tafelwijnen, bier en frisdrank inbegrepen.

De cruises zijn perfect verzorgt met schitterende faciliteiten. Op de nieuwe schepen is er zelfs een Brauhaus aan boord, waar bier wordt gebrouwen wat tijdens de cruise wordt geschonken.

Ook het Theatrium is uniek. Het is een combinatie van het theater in combinatie met de bar en het atrium van het schip.

 

 

De meeste restaurants aan boord zijn in buffetvorm. Op de AIDAprima, AIDAperla, AIDAnova en AIDAcosma zijn ook diverse a la carte restaurants inclusief!

Aan boord van alle schepen zijn genoeg sportfaciliteiten te vinden. Wanneer u aan wal gaat is het mogelijk om met de mountainbike op stap te gaan.

Bij AIDA zijn er verschillende tarieven mogelijk.

AIDA Premium ALL Inclusief AIDA Premium AIDA Vario ALL Inclusief AIDA VARIO
Volpension inclusief drankjes tijdens de maaltijden.
Keuze van hut
Drankarrangement gehele dag  ✔
Early Bird en Early Bird plus korting
Social Media Flat vanaf 7+ Toeslag Toeslag
Internet pakket 250 MB per hut 250 MB per hut Toeslag Toeslag
Twee flessen mineraal water per hut per dag
Optie boeking (maximaal 3 dagen)
Vroegboekkorting van excursies & diensten aan boord
Omboeking van de hut 1 keer gratis* 1 keer gratis* Toeslag Toeslag

* Niet mogelijk op alle afvaarten en voor last minute boekingen. Vraag dit altijd goed na bij onze Cruise-Experts.

De volwassenen ontvangen een AIDA Comfort Deluxe drankenpakket. Kinderen van 16 tot 24 jaar ontvangen een AIDA Kids en Teens Comfort pakket.

Schepen
De schepen van AIDA zijn snel te herkennen. De rode lippen en sprankelende ogen zijn op iedere boeg van alle schepen te zien.
Wat betreft de aankleding zijn de cruiseschepen van AIDA Cruises ook onderscheidend. Het interieur is veel strakker dan de vaak klassiek ingerichte cruiseschepen van andere rederijen. Kleurrijk is een andere kwalificatie. De hutten zijn fris en praktisch ingericht. De lounges zijn modern en zelfs de bierstube naar Duitse traditie heeft van AIDA Cruises een redelijk moderne aankleding gekregen.

 

Hieronder vindt u een lijst met de cruiseschepen van AIDA Cruises.

 

 

 

Bestemmingen
Wilt u cruisen met AIDA maar niet te ver vliegen? Er vertrekken cruises vanuit Nederland en vele vertrekken vanuit Europa. AIDA Cruises vaart voornamelijk in het zomerseizoen in Europa. Vanuit Hamburg, Kiel of Warnemunde zullen de schepen richting de Noorse Fjorden en Oostzee gaan.

Voor een Middellandse zee cruise vertrekt u vanuit Barcelona, Mallorca of Venetië. In de winter heeft AIDA hele leuke cruises met vertrek vanuit Bangkok of met vertrek vanuit Dominicaanse Republiek.

Ook in het Midden Oosten zijn de schepen van AIDA cruises te vinden. Zo kunt u naar Dubai, Abu Dhabi en Muscat.

Geniet u liever in de zon, zijn er ook diverse cruises die in het Caribisch gebied varen hoogtepunten zijn Jamaica, St Lucia en Marigot Bay!

 

Accommodatie (Hutten)
AIDA Cruises heeft aan boord van al hun schepen, binnen-, buiten-, balkonhutten en Suites. De bedden zijn vaak een tweepersoonsbed welke niet uit elkaar gehaald kunnen worden ten opzichte van andere rederijen. Aan boord van de AIDANova, Perla en Prima zijn er ook balkonhutten met een extra lounge(serre). Ideaal voor gezinnen met kinderen, als ouders zijnde kunt u nog even lekker in de serre genieten of op uw balkon en de kinderen liggen in de hut te slapen.

Culinair
Bij AIDA Cruises is veel meer inbegrepen dan bij andere rederijen. Dit begint al met de fooien die u niet meer apart hoeft af te rekenen. Alle maaltijden zijn in buffetvorm. Hierbij zijn altijd tafelwijn, bier en frisdrank inbegrepen.

Overigens zijn er op de meeste AIDA cruiseschepen wel specialiteitenrestaurants aan boord, waar tegen bijbetaling heerlijk á la carte gedineerd kan worden. Op de AIDANova, AIDAPerla en de AIDAPrima zijn het Franse specialiteiten restaurant French Kiss en het Italiaanse restaurant Casa Nova inbegrepen (dranken exclusief), hiervoor dient u wel voor te reserveren.

Als u buiten de maaltijden wat gaat drinken, dient u dat wel af te rekenen. De prijzen hiervoor zijn acceptabel (zonder extra service charge).

GENIETEN VAN EEN ONGEDWONGEN VAKANTIE


Kinderen

Er zijn aangepaste tarieven voor kinderen, en tieners tot 24 jaar. Kinderen t/m 17 jaar zijn gratis of betalen een gereduceerd tarief (tussen € 100 en €300 per kind). Maar ook de jongeren vanaf 18 t/m 24 jaar betalen een gereduceerd tarief.

Activiteiten & Entertainment
Aan boord van AIDA wordt op 2 pijlers gebouwd: sport en ontspanning.

Sport: uitgebreide fitness faciliteiten, zo kunt u spinnen, conditietraining volgen, maar ook Nordic walking, golf, volley- en basketbal behoren tot de mogelijkheden. Er zijn zelfs mogelijkheden om duiklessen te nemen aan boord van sommige AIDA cruiseschepen. Op sommige bestemmingen kunt u dan het geleerde in praktijk brengen. Vele andere excursies hebben een sportief karakter. AIDA Cruises denkt echter ook aan de minder sportievelingen en biedt hen een keur van meer traditionele excursies.

Het atrium op de AIDA cruiseschepen is het kloppend hart. Het zogenaamde Theatrium is een bruisend middelpunt waar het grootste deel van de dag vertier is. Hier vinden -met name ’s avonds- vele, korte maar vaak spectaculaire optredens plaats. De diverse lounges, als ook het bierencafé, zijn meestal gezellig druk. De spa aan boord krijgt uitstekende recensies.

AIDA staat bekend om het grote wellness gedeeltes aan boord van hun schepen. Aan boord hebben zij ook een nudistenzone. Een uitgebreidere spa aan boord kunt u niet krijgen.
U zult gegarandeerd een onbezorgde cruise vakantie tegemoet gaan met AIDA Cruises!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan