Londen

Londen is “the place to be”. Deze historische, maar ook weer hippe stad biedt u een veelzijdigheid van bezienswaardigheden. Buckingham Palace, de Tower en de bekende St Pauls Cathedral zijn de meest bekende attracties van deze stad. Maar Londen biedt meer!

Wat dacht u van het gezellige Covent Garden met haar kleine winkeltjes en straatartiesten. Ook kunt u er voor kiezen Londen te zien vanaf grote hoogte vanuit het reuzenrad, de London Eye. Een ding is duidelijk, wat voor interesse u ook heeft, Londen zal het u bieden. Heeft u Londen al gezien en wilt u de omgeving verkennen, dan raden wij u een excursie aan naar de prachtige steden Kent en Canterbury.

Bezienswaardigheden in Londen

 • Buckingham Palace. Hier kunt u het wisselen van de wacht gadeslaan.
 • Westminster en Whitehall. Hier staan de Parlementsgebouwen en de Westminster Abbey.
 • Op Downingstreet 10 woont de Britse Minister President.
 • Tower. Langs de Theems (Thames) komt u bij de Tower, een versterkte forttoren uit de 11de eeuw.
 • Towerbridge. In 1994 bestond de toren precies 100 jaar. De toren is herkenbaar aan de twee heftorens.
 • St. Paul’s Cathedral. Dit is een overweldigende kathedraal.
 • British Museum. Dit museum trekt jaarlijks zo’n zes miljoen bezoekers. Entree is gratis.
 • Victoria & Albert Museum
 • Picadilly Circus
 • Trocadero Centre is het futuristische vermaakpaleis bij Picadilly Circus. Virtueel is alles mogelijk.
 • Covent Garden. Hier vindt u vele straatartiesten.
 • London Dungeon

  Verenigd-Koninkrijk-londen-big-ben-architectuur-gebouwen   Verenigd-Koninkrijk-londen-brug-architectuur-gebouwen   Verenigd-Koninkrijk-londen-architectuur-gebouwen

Beste tijd voor een cruise naar Londen

De beste periode voor goed weer in Londen is van mei t/m september. Gemiddeld zijn de warmste maanden juli en augustus. Januari is de koudste maand van het jaar.

Algemene informatie over Londen

Valuta
De valuta in Groot-Brittannië is de Pond.

Haveninformatie van Londen
De meeste (alle grote) cruiseschepen naar Londen, VK, meren aan in Port Tilbury – aan de noordoever van de rivier de Theems. Kleinere schepen kunnen aanmeren bij de “Greenwich Tier” – terminal van London City (gelegen nabij de “Cutty Sark for Maritime Greenwich” en dicht bij het treinstation van Greenwich). Greenwich Tier is een ponton in de rivier de Theems. Tenderboten worden gebruikt om passagiers tussen de boot en de pier te vervoeren. De pier ligt aan de kust, en hier meren de Thames Clippers (de rivierbusdienst van London City op de Theems) en verschillende andere watertaxi’s en rivierboten aan.

Verenigd-Koninkrijk-londen-cruise-haven-map   Verenigd-koninkrijk-londen-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Londen. Breng een bezoekje aan Hyde Park. Ga hier zitten voor een lekkere picknick terwijl u kunt genieten van een stukje groen midden in de miljoenen stad. Oh en vergeet geen eekhoorn te spotten!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan