Archangel

Archangel is een Arctische havenstad in Rusland en het administratieve centrum van de Russische oblast Arkhangelsk. De stad ligt in het noordelijke deel van Europees Rusland, heeft een totale oppervlakte van ongeveer 294 km2 en heeft ongeveer 350.000 inwoners.De stad ligt aan beide oevers van de noordelijke Dvina-rivier (dicht bij de uitgang in de Witte Zee) en strekt zich uit over 40 km langs de oevers van de rivier. Tot 1703 was het de belangrijkste zeehaven van Rusland. Een 1133 km lange spoorverbinding naar Moskou, beginnend in Arkhangelsk en via Vologda en Yaroslavl.

Bezienswaardigheden in Archangel

  • Arkhangelsk Cathedral
  • Arkhangelsk TV Mast
  • Arkhangelsk national art museum

 

Beste tijd voor een cruise naar Archangel

De beste reistijd voor Archangel in Rusland is van juni t/m augustus, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Archangel is 22°C in juli en de laagste is -10°C in januari.

Algemene informatie over Archangel

Valuta
De valuta in Archangel, Rusland is de Russische roebel.

Haveninformatie
Port Archangel ligt op ongeveer 50 km van Dvina Bay (Witte Zee). De zeehaven verbindt de kustgebieden van het Arctische Russische Noorden. Naast de containerterminal heeft Port Archangel 3 cargoterminals. De kade van de haven heeft een totale lengte van ongeveer 3,3 km. Carco-ligplaatsen zijn geschikt voor schepen met een maximale diepgang van 9,2 m en een LOA-lengte van 310 m. Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan