Tromso

Tromsø kreeg internationale bekendheid door de poolexpedities. Van Carlsen, die om Spitsbergen heen voer, tot Nansen, Amundsen en Andree, die een ballonvaart naar de noordpool probeerde te ondernemen, hebben alle poolonderzoekers hier hun reis onderbroken of zijn van hier gestart.

Studenten vormen een groot deel van de inwoners doordat hier de noordelijkste universiteit ter wereld is. Tromsø ligt op een eiland midden in het Balsfjord. De stad is door een hoge brug met het vasteland verbonden en door een tweede brug met de eilanden Kvaløya en Ringvassøya.

Bezienswaardigheden in Tromsø 

  • Tromsdal-kerk
  • Dampskipskaie
  • Domkerk
  • Rådhusgate
  • Bymuseum
  • Polaria
  • Polar Museum

Noorwegen-Tromso-Noorderlicht   Noorwegen-Tromso-Rendier-Wildlife   noorwegen-tromso-huizen

Beste tijd voor een cruise naar Tromsø

De beste reistijd voor Tromsø in Noorwegen is van juli t/m september, waarin je een zeer koude temperatuur hebt met amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Tripoli is 14°C in juli en de laagste is -5°C in januari.

Algemene informatie over Tromsø

Valuta
De valuta in Tromsø , Noorwegen, is de Noorse kroon.

Haveninformatie
De cruiseterminal van Tromsø heeft alle 4 de terminals: Passagiers terminal, Vrachtterminal, Vriesterminal en de Industriële haven.

Uw cruiseschip ligt aan de kade, ca. 1½ km van het stadscentrum.

noorwegen-tromso-cruise-haven-map   noorwegen-tromso-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Wist u dat Tromsø bekend staat als één van de beste plaatsen ter wereld om het Noorderlicht te spotten. Een aanrader is om een Noorderlicht safari te boeken bij een bedrijf. Op deze manier is de kans groot dat je het Noorderlicht gaat zien, aangezien deze bedrijven in contact staan met andere tours en door weermannen weten zij precies waar ze het licht kunnen zien.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan