Liverpool

Liverpool is, na Londen, de tweede havenstad van Engeland. Liverpool, geboorteplaats van de Beatles, wordt sterk beïnvloed door haar maritieme geschiedenis. Ze heeft ook haar eigen unieke cultuur, is de geboorteplaats van het gouden popmuziektijdperk en houdt magnifieke sportevenementen.

Hier vindt men veel van de beste kunst van het land, de mooiste gebouwen van Europa en de beroemde rivier de Mersey. In Liverpool vindt men vele uiteenlopende en dynamische culturen, die veel invloed hebben gehad op Groot-Brittannië, Europa en de rest van de wereld. Sinds 2004 staat het havengebied van Liverpool op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Bezienswaardigheden in Liverpool

  • St. James Cathedral. Deze Anglicaanse neogotiek kathedraal stamt uit 1904.
  • Metropolitan Cathedral. Deze prachtige Rooms-katholieke kathedraal stamt uit 1967.
  • Stadhuis, stamt uit 1754.
  • St. George Hall. Dit neoklassieke congres- en concertgebouw is 100 jaar jonger dan het stadhuis.
  • Museumcomplex. Dit complex vindt u tegenover het concertgebouw en heeft een formidabele expositiekeuze.
  • Birkenhead en Port Sunlight.  Aan de overzijde van de Mersey vindt u Birkenhead en Port Sunlight van de zeepfabrieken. Hier vindt u een sfeervol museum met o.a. meubilair, porselein en diverse collecties schilderijen.
  • Stadion ‘Anfield Road’. Dit is het befaamde voetbalstadion waar FC Liverpool zijn “thuis” heeft.
  • Muziek. U vindt de roots van de Mersey-beat, jarenlang nectar voor een hele generatie popliefhebbers, niet meer terug in Liverpool. De Beatles (1958) en Stones (1962) zijn niet vergeten, wel verdwenen.

Verenigd-Koningkrijk-Liverpool-kade-gebouwen-architectuur   Verenigd-Koningkrijk-Liverpool-gebouwen-architectuur-bus   Verenigd-Koningkrijk-Liverpool-kade-gebouwen-zonsondergang

Beste tijd voor een cruise naar Liverpool

De beste reistijd voor Liverpool in Engeland is van juni t/m september, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Liverpool is 18°C in juli en de laagste is 7°C in januari. De watertemperatuur ligt tussen 9°C en 17°C.

Algemene informatie over Liverpool

Valuta
De valuta in Engeland is de Britse Pond.

Haveninformatie
De haven van Liverpool ligt op ongeveer 15 km afstand van de luchthaven Liverpool John Lennon en ongeveer 60 km van de internationale luchthaven van Manchester. Het dichtstbijzijnde treinstation van de cruisehaven (Lime Station) ligt op een paar minuten rijden van het stadscentrum of op ongeveer 20 minuten loopafstand.

Verenigd-Koningkrijk-Liverpool-cruise-haven-map   Verenigd-Koningkrijk-Liverpool-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Liverpool. Het centrum van Liverpool is klein en alles ligt op loopafstand, dus u hoeft tijdens een stedentrip in principe nooit het openbaar vervoer te pakken. Zo loopt u vanaf de haven in een paar minuten naar de belangrijkste winkelstraten toe. Vanaf de luchthaven dient u natuurlijk wel het openbaar vervoer te nemen en daarvoor kunt u de bus pakken. De snelste bus is bus 500, welke u in nog geen half uur naar het centrum brengt. Een enkeltje kost €3 per persoon en de verbinding is rechtstreeks.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan