Cruise naar Alesund

De stad is gebouwd op drie eilandjes aan de ingang van de Storfjord. De 100 km lange Storfjord in Noorwegen dringt met talrijke vertakkingen landinwaarts. De arm bij Linge en Eidsdal heet Norddalsfjord. Hellesylt ligt aan de Sunnylvsfjord. De aftakking hiervan naar het oosten is de Geirangerfjord. De stad ontving haar wapen op 1 april 1898. Het zeilschip in het wapen, typisch voor de vaartuigen uit de 18e en 19e eeuw, duidt op het belang van de visserij voor de stad. Het werd ontleend aan een tekening uit 1762.

Bezienswaardigheden in Alesund

  • Atlanterhavsparken, het in 1998 geopende nieuwe aquarium van Ålesund.
  • Sunnmøre Museum
  • Standbeeld van de viking Rollo
  • Aklsa, vanuit het stadspark voeren een voetpad en een rijweg naar de 190 meter hoge Aklsa;
  • Fjellstua uitkijkpunt
  • Waldehuset Museum

Noorwegen-Alesund-cruise-haven-stad-uitzicht   Noorwegen-Alesund-cruise-haven-natuur-meer   Noorwegen-Alesund-cruise-haven-stad-haventje

Beste tijd voor een cruise naar Alesund

Cruises naar Noorwegen vertrekken vanaf mei tot en met begin september. Het weer moet u gegund zijn! Wij adviseren onze klanten om laagjes kleding mee te nemen. Soms kan er een regenbui vallen. Ga niet zonder regenjas of paraplu op stap!

Algemene informatie over Alesund

Valuta
De valuta in Noorwegen is de Noorse Kroon

Haveninformatie
Alesund is een van de veerhavens langs de “Express Route” , de door de Noorse regering gesubsidieerde “Norwegian Coastal Express”. Dit is een regelmatig geplande lijndienst voor passagiers en vracht in Noorwegen. De “veerboot en cruise” -route loopt tussen twee omkeerhavens – Bergen (zuidelijkste) en Kirkenes (noordelijkste). Het verbindt in totaal 34 havens, dit zijn Noorse gemeenschappen zonder weg- of luchttoegang.

Noorwegen-Alesund-cruise-haven-map       Noorwegen-Alesund-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Het is mogelijk om het Noorderlicht te zien als je op vakantie in Alesund bent. Het Noorderlicht is een ontzettend indrukwekkend natuurverschijnsel waarbij de lucht allerlei verschillende kleuren krijgt. Een onvergetelijke ervaring.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan