Kristiansand

Een karakteristieke Noorse havenplaats met 60.000 inwoners en een gezellige jachthaven.
Kristiansand werd in 1641 door Christian de 4de gesticht. De stad groeide uit tot een zeer karakteristieke Noorse plaats d.w.z. vierkant in het centrum waar de houten huisjes netjes zijn gegroepeerd met meestal indentieke gevels (renaissance).
De bewoners leven van de scheepsbouw of andere scheepvaartactiviteiten of werken o.a. in de nikkel en aluminiumindustrie. De Otrarivier, ontspringt achter in het Setesdal en scheidt de oostelijke en westelijke stadshelften van elkaar.

Bezienswaardigheden in Kristiansand

  • Christiansholm. Deze vesting met 5 meter dikke muren, gebouwd aan het einde van de 17de eeuw, is duidelijk aan de westhaven te zien.
  • Jachthaven.
  • Odderneskerk. Deze kerk uit de 11de eeuw ligt iets buiten de stad. De barokke kansel is zeer fraai. Buiten op het kerkhof staat een 5 meter hoge runensteen, eveneens uit de 11de eeuw.
  • Vest Agder Volksmuseum.
  • Ravnedalenpark. Heerlijk wandelen in een omgeving van meertjes, bruggetjes en mooie wandelpaden.
  • Markensgate. Fijne en gezellige winkels waar van alles te koop is.

Noorwegen-Kristiansand-cruise-haven-kust   Noorwegen-Kristiansand-cruise-haven-haventje   Noorwegen-Kristiansand-cruise-haven-huizengevels

Beste tijd voor een cruise naar Kristiansand

De beste tijd om naar Kristiansand, Noorwegen, te gaan is van juni t/m september.

Algemene informatie over Kristiansand

Valuta
De valuta in Kristiansand is de Noorse kroon.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Kristiansand meren aan bij een speciale pier. De faciliteit is gelegen op loopafstand van het centrum, en ook vlakbij een premium jachthavencomplex met winkels en restaurants. Er is een schilderachtige wegtrein (vrachtwagenvoertuig) die toeristen van cruiseschepen, vanaf de terminal, door de stad vervoert.

noorwegen-Kristiansand-haven-map.jpg   noorwegen-Kristiansand-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Dichtbij Bystranda ligt Aquarama. Hier vindt u zwembaden, hottubs, hotpools, suana’s, fitness faciliteiten en een indoor surfgelegenheid.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan