Yalta

Yalta, een stad met 85 000 inwoners aan de zuidkust van het schiereiland Krim, in Oekraïne. De stad is een sprookje dat zelfs tsaren en secretarissen-generalen in haar ban hield. De herfst met haar kleurenpracht is overweldigend. Jalta wordt omgeven door bossen, wijngaarden en fruitboomgaarden.

Vele beroemde Russen bezochten of woonden in Jalta. Zo liet Anton Tsjechow (1860-1904) er in 1898 zijn huis bouwen. Zijn huis dient sinds 1920 als Tjechowmuseum. Hier ontving de schrijver ook Maxim Gorki, die nadat hij Jalta voor de eerste keer in 1891 op een voetreis door Rusland bezocht had, in de jaren 1901 en 1902 in het nabijgelegen Mischor in de villa ‘Niura’ zijn domicili koos.

Bezienswaardigheden in Yalta

  • Musea
  • Paleis de Grote Livadia
  • Kasteel Zwaluwnest
  • Alupka Paleis
  • Massandra

Yalta Massandra bezienswaardigheid   Rusland-Yalta-paleis de Grote Livadia-bezienswaardigheid   Rusland-Yalta-view-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Yalta

De beste reistijd voor Yalta in Oekraïne is van juni t/m september, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Yalta is 27°C in augustus en de laagste is 4°C in januari.

Algemene informatie over Yalta

Valuta
De valuta in Yalta, Oekraïne, is de Oekraïense grivna.

Haveninformatie
Schepen meren aan bij de haven van Yalta. Buiten de haven is de afstand naar het centrum 1.5km.

Rusland-Yalta-cruise-haven-map   Rusland-Yalta-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Wanneer je in de oude stad van Yalta bent, lijkt het van bovenaf een groot park met een paar huizen. In het oude gedeelde van de stad is er veel groen te zien.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan