Brava

Brava Island (wat ‘wild’ betekent) is een van de Kaapverdische eilanden van de Sotavento-groep. Officieel de Republiek Kaapverdië, beslaat een archipel van tien eilanden in de centrale Atlantische Oceaan. Brava Island heeft een totale bevolking van ongeveer 6.000 en het hoogste punt is Monte Fontainhas 976 m. Brava is het kleinste maar het groenste bewoonde eiland van Kaapverdië. De bevolking van het eiland groeide na de uitbarsting van de vulkaan Mount Fogo op het naburige Fogo-eiland in 1675. De belangrijkste industrie van het eiland was de walvisvangst, maar tegenwoordig is het vooral landbouw. Brava Island heeft nooit veel toerisme gehad, maar het is langzaam booming. Het eiland is ongeschikt voor strandtoerisme omdat de steile kustlijn niet veel stranden toelaat.

Bezienswaardigheden in Brava

  • Nova Sintra
  • Prachtige baaien
  • Pittoreske dorpjes

 

Beste tijd voor een cruise naar Brava

De beste reistijd voor het eiland Brava in Kaapverdië is het hele jaar door, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in op Brava is 28°C in augustus en de laagste is 24°C in januari.

Algemene informatie over Brava

Valuta
De valuta in Brava, Kaapverdië is de Kaapverdische escudo.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Brava Island leggen (anker) aan bij Furna – havenstad aan de noordoostkust.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan