Zanzibar

Zanzibar, Tanzania, ligt ongeveer 40km voor de Tanzaniaanse kust, in de Indische Oceaan, een archipel die bestaat uit Zanzibar en Pemba-eilanden. Zanzibar eiland is 60 km lang en 20 kilometer breed en is bekend om de prachtige witte zandstranden omgeven met koraalriffen en maakt het de perfecte plek om te ontspannen.

Het eiland was samen met het nabij gelegen Pemba vroeger van groot belang. Hoewel zij slechts op korte afstand van de kust liggen, bleek deze afstand eeuwenlang groot genoeg om eventuele aanvallers tijdig te ontdekken. Zanzibar is momenteel een van de belangrijkste producenten van kruiden en exporteert over de hele wereld. De slavenhandel heeft van dit kleine vissersdorpje een rijke Arabische stad met prachtig versierde huizen gemaakt.

Bezienswaardigheden in Zanzibar

  • Huis van David Livingstone
  • Het oude Fort van de Portugezen
  • ‘Beit al Ajaib’  oftewel het Huis der Wonderen,
  • Centrale Markt
  • De Anglicaanse Kathedraal, gebouwd op de plaats waar vroeger de slavenmarkt lag
  • De winkelstraat Gizenga Street met de Hindu Tempel en de St Joseph Kathedraal (1897)

Tanzania-Zanzibar-view-dorp   Tanzania-Zanzibar-stone town-dorp-authentiek   Tanzania-Zanzibar-vissen-vlot

Beste tijd voor een cruise naar Zanzibar

Tijdens het droge seizoen geniet je van de beste weersomstandigheden op het eiland. Daarom zijn de maanden januari, februari en juni tot en met oktober de beste reistijd voor een strandvakantie op Zanzibar.

Algemene informatie over Zanzibar

Valuta
De valuta in Zanzibar, Tanzania, is de Tanzanian Shilling

Haveninformatie
Schepen meren aan bij de Haven van Zanzibar. Het centrum ligt ongeveer op 15 minuten lopen van de haven.

Tanzania-Zanzibar-cruise-haven-map   Tanzania-Zanzibar-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Zanzibar. Geen andere plek waar je de lange en roerige geschiedenis van Zanzibar en zijn inwoners zo goed kunt ervaren dan in het historische Stone Town, de hoofdstad van het eiland. Stone Town belichaamt de vele Indische, Arabische en Aziatische invloeden die de stad door de eeuwen heen gevormd hebben, op architectonisch en cultureel niveau. Wandel door het doolhof van kleine steegjes in deze kleurrijke stad en bewonder de prachtige gebouwen en ambachtswinkeltjes waar je lokale producten als zachte, leren sandalen kunt kopen.

Als je naar Zanzibar gaat, is een cholerastempel verplicht. Ongeacht je verblijfsduur worden vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A en BMR aanbevolen. In Tanzania en op Zanzibar komt ook malaria voor.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan