Mindelo

Mindelo, de hoofdstad van het eiland São Vicente in Kaapverdië, ligt aan de Baia do Porto Grande, een onderzeese vulkaankrater met een diameter van ongeveer 4 km in het noordwesten van het eiland. Doordat Mindelo een belangrijke tussenstop was voor de internationale zeevaart tussen Zuid-Amerika, Afrika en Europa ontmoeten schepen van diverse nationaliteiten elkaar in de haven. Door deze mix van culturen is Mindelo de culturele hoofdstad van Kaapverdië geworden. Mindelo is tevens bekend om zijn kleurrijke carnaval.

Bezienswaardigheden in Mindelo

  • Universidade Lusófona. Hier wordt rechten, bestuurskunde, informatica en civiele techniek onderwezen.
  • Palacio do Governador, heeft een mooie koloniale architectuur.
  • Paco do Concelho. Het gemeentehuis.
  • Centro Nacional de Artesanato. Een expositie van Kaapverdiaans handwerken, schilderingen, keramieken, batik en houtwerken.
  • Liceu Ludjero Lima met een mooie, coloniale architectuur.

Kaapverdië-mindelo-straat-schildering-kind   Kaapverdië-mindelo-zeester-strand   Kaapverdië-mindelo-uitzicht-strand-stad

Beste tijd voor een cruise naar Mindelo

U zou het hele jaar als beste reistijd voor Kaapverdië kunnen beschouwen. De piekmaanden zijn echter juni t/m september, december en januari i.v.m. de internationale vakanties.

Algemene informatie over Mindelo

Valuta
De valuta in Kaapverdië is de Escudo (CVE).

Haveninformatie
De diepwaterhaven van Mindelo, Porto Grande, is verbonden met Mindelo Bay, een vulkanische krater en wordt gebruikt voor cruiseschepen. Het ligt op loopafstand van de stad (15 min).

Kaapverdië-mindelo-cruise-haven-map   Kaapverdië-mindelo-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Mindelo. Ga naar Sao Pedro en snorkel tussen de schilpadden. Als u naar het strand gaat spreekt men u van zelf aan. Het project zorgt ervoor dat de inkomsten, in plaats van uit het doden en verkopen van de dieren, nu komen uit het snorkelen tussen de dieren. Voor ongeveer €10,- euro per kind en €14,- per volwassene kunt u het mooiste dier van de zee zien.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan