Tanger

Tanger is een stad, strategisch gelegen aan de Straat van Gibraltar in het uiterste noorden van Marokko. Het is een stad, met een veelbewogen historie en is gemakkelijk te bereiken vanuit Spanje en Gibraltar.

Tanger is een moderne stad met fraaie, oude bezienswaardigheden. Vooral in de Medina. Laat u echter niet opdringen door gidsen en straatventers en ontdek op uw gemak door deze mooie stad. Een bezoek aan Tanger is niet compleet zonder de legendarische Marokkaanse bazaren (souks) gezien te hebben. Ten zuiden van Tanger, vind je de fraaie stranden van Asilah.

Bezienswaardigheden in Tanger

  • Souks (bazaar)
  • Prachtige stranden
  • Medina van Tanger
  • Kasbah van Tanger (oudere stadsdelen wel klimwerk)

marokko-tanger-stad-gebouwen   marokko-tanger-huizen-kust-zee   marokko-tanger-route des grottes d'hercule

Beste tijd voor een cruise naar Tanger

De beste reistijd voor Tanger in Marokko is van mei t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Tanger is 28°C in augustus en de laagste is 15°C in januari.

Algemene informatie over Tanger

Valuta
De valuta in Tanger, Marokko, is de Marokkaanse Dirham.

Haveninformatie
Cruiseschepen in Port Tangier meren aan bij de speciale passagiersterminal Tanger Ville. Er zijn ook pendelbussen en taxi’s bij de terminal beschikbaar.

marokko-tanger-cruise-haven-map  Marokko-tanger-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Tanger. De medina van Tanger is een wirwar van smalle steegjes waar u allerlei winkeltjes ziet, maar ook waar de mensen wonen. Verdwalen is dan ook zeker mogelijk als u even niet oplet. De medina is omsloten door muren van een 15e eeuws Portugees fort en is verboden voor auto’s. Wanneer u door de medina loopt, krijgt u echt het gevoel van het traditionele leven van Tanger Marokko. Verscholen in de medina kunt u ook verschillende kleurrijke markten en Souks vinden. Deze zijn vaak druk bezocht en u kijkt uw ogen uit. Veel kleuren, maar ook heel veel geuren. Van souvenirs en kruiden tot levende kippen en veel meer komt u er tegen. Heel erg indrukwekkend en zeker de moeite waard om te zien.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan