Odessa

Een indrukwekkende badplaats met bezienswaardigheden als de Trap en verschillende monumenten.
Odessa met 1,1 miljoen inwoners, is één van de belangrijkste handelscentra van de voormalige Sovjet-Unie en de grootste zeehaven van de Oekraïne. De stad is tevens een badplaats.

Met de haveninstallaties van Illishevsk vormt het nu één van de belangrijkste havens ter wereld. De export bestaat o.a. uit graan, mechanische goederen en chemische produkten. Odessa is ook de grootste scheepsinstallatiewerf aan de Zwarte Zee.

Bezienswaardigheden in Odessa

  • De Trap. Als eerbetoon aan de bemanning van een Kruiser tijdens de tweede wereldoorlog is er in Odessa een trap aangebracht van de haven naar het centrum. De trap is 142 meter hoog, 30 meter breed en telt 192 treden.
  • Opera en Ballettheater, dit is een kopie van de opera in Wenen.
  • Monument van de onbekende zeeman, dit is vooral indrukwekkend als u er bent tijdens de wisseling van de wacht. De wachten zijn meestal ‘de beste kinderen van school’ tot 14 jaar, voor wie het een voorrecht is om wacht te lopen.

Ukraïne-odessa-architectuur-gebouw   Ukraïne-odessa-beeld-zee   Ukraïne-odessa-trappen

Beste tijd voor een cruise naar Odessa

De beste tijd om naar Odessa, Oekraïne, te gaan is van mei t/m september.

Algemene informatie over Odessa

Valuta
De valuta in Odessa is de Oekraïense grivna.

Haveninformatie
De passagiersterminal van de cruisehaven van Odessa is de grootste van de Zwarte Zee en bevindt zich onder de Potemkin Steps (centrum). De ligplaatsruimte voor cruiseschepen in de haven heeft een lengte van 1370 m en heeft een aanmeercapaciteit van 5 cruiseschepen tegelijk en een jaarlijkse passagierscapaciteit tot 1 miljoen. De traditionele manier om cruisetoeristen te ontmoeten is met live orkestuitvoeringen.

oekraine-odessa-haven-map.gif   Ukraïne-odessa-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Uw cruiseschip  ligt in de haven van Odessa, u kunt de Front Boulevard volgen en dan komt u bij het Taras Shevchenko Park de Sea Front Boulevard. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de gehele haven.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan