Virgin Gorda

Virgin Gorda is kleinschalig, intiem en ooit ontdekt door Columbus. Een prachtig eiland met unieke grotten, The Baths die een bezoek waard zijn. De Britse Maagdeneilanden liggen ten noordoosten van Puerto Rico en zijn samen met de Amerikaanse Maagdeneilanden de meest westelijke van de Bovenwindse eilanden. Ze zijn allen van vulkanische oorsprong.

De Britse Maagdeneilanden bestaan uit meer dan vijftig eilandjes waarvan het grootste deel onbewoond is. De belangrijkste zijn Tortola en Virgin Gorda, die omringd worden door verschillende kleinere eilanden. Tussen de beide eilandengroepen door loopt het Sir Francis Drake Channel, genoemd naar de bekende Engelse piraat.

Gedurende de 16de en 17de eeuw waren de eilanden thuishavens voor piraten, van wie Francis Drake wel de bekendste is geweest. In 1628 namen de Engelsen het voor het eerst in bezit. Pas sinds de jaren zestig, toen de eilanden door de toeristen werden herontdekt, trekt de economie een grotere mate van zelfstandigheid toen de Britse regering de Executive Council met vijf ministers en het twaalf leden tellende parlement de bevoegdheid gaf de interne zaken zelf te regelen. Vanaf dat zelfde jaar is de Virgin Island Party met als eerste minister H.L. Stoutt onafgebroken aan de macht geweest.

Bezienswaardigheden in Virgin Gorda

  •  The Baths grotten. Ze zijn ontelbare eeuwen geleden door lavastromen gevormd. De enorme keien liggen her en der verspreid, als door een reuzenhand uitgestrooid.
  • Heerlijke stranden zoals de Little Dix Bay
  • Bitter End Yacht Club vraagt aandacht, vooral door de vele gekeurde boten en zeilen, maar ook het decor van groene heuvels, blue sky en het turquise water.

Britse Maagdeneilanden-Strand-Palmbomen Britse Maagdeneilanden-Strand-zee-rotsen

Beste tijd voor een cruise naar Virgin Gorda

De beste tijd om naar Virgin Gorda, Britse Maagdeneilanden, is van januari t/m april.

Algemene informatie over Virgin Gorda

Valuta
De valuta op Virgin Gorda, Britse Maagdeneilanden is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
De schepen gaan voor anker en de passagiers worden met tenderbootjes aan wal gebracht. Het eiland kent vaste taxitarieven. Er zijn veel zogenaamde safaribussen (open taxibusjes).

maagdeneilanden-virgin-gorda-haven-map.jpg   maagdeneilanden-virgin-gorda-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Recht onder Virgin Gorda ligt nog een handvol kleine eilandjes. Stuk voor stuk pareltjes in de Caribbean. Een daarvan is Norman Island dat met recht ‘schateiland’ wordt genoemd. Hier schreef Robert Stevenson namelijk zijn beroemde boek. The Yacht Harbour Spring Bay The Copper Mine Gorda PeakRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan