Oostelijke Caribbean

Bijna net zo populair als de West-Caribbean, heeft de Oost-Caribbean een geheel eigen sfeer. Bekend om zijn schilderachtige bestemmingen, charmante architectuur en geweldige winkels, spreekt dit cruisegebied de mensen aan die op zoek zijn naar leuke stadjes, prachtige stranden en geweldige watersporten.

De meeste cruises in het oostelijk Caribisch gebied vertrekken vanuit zonnige havensteden in Florida (Miami, Port Canaveral en Port Everglades) en een paar vertrekken vanuit steden langs de oostkust van de VS, waaronder New York, Philadelphia en Baltimore,

Afhankelijk van de afstand omvatten de meeste cruises naar deze regio een paar dagen op zee aan het begin en einde van een reis met daartussen verschillende stops. De meeste cruises zijn tussen de 6 en 14 nachten.

Havens die veel voorkomen op Oost-Caribische routes zijn onder meer St. Maarten, St. Thomas, San Juan in Puerto Rico en Grand Turk in de Turks- en Caicoseilanden, evenals de Dominicaanse Republiek, Nassau in de Bahama’s en soms Key West, FL. Af en toe zijn de zuidelijke Caraïbische havens van St. Kitts en Antigua ook opgenomen in de Oost-Caribische routes.

Veel cruisemaatschappijen hebben eigen privé-eilanden in de buurt en plannen haltes zodat gasten kunnen genieten van stranden in resortstijl, barbecue en allerlei wateractiviteiten.

Vind u het moeilijk om de keuze te maken? Veel schepen wisselen 7-daagse oostelijke en westelijke routes af, waardoor passagiers de mogelijkheid hebben om twee back-to-back cruises te boeken en op één schip te blijven voor een vaart van 14 nachten.

Beste tijd

Het oostelijk Caribisch gebied is gezegend met voortdurend zacht, aangenaam weer, waardoor het het hele jaar door een cruisebestemming is.

Populaire bezienswaardigheden

  • San Juan – Puerto Rico – Wandel door de geplaveide straten in Old San Juan en bezoek het Fort. Als u meer wilt zien dan alleen de stad, boek dan een privé excursie of boek een excursie van de rederij.
  • Philipsburg – Sint Maarten – Laat u het eiland zien en bezoek verschillende stranden! Wandel door het centrum opzoek naar leuke souvenirs van uw vakantie!

Vliegreis

Met een cruise naar de Caribbean ontkomt er niet aan zonder deze vliegreis. De gemiddelde vlucht duurt 10 uur, zonder overstap. Wij raden u aan om minimaal 1 overnachting te boeken in een hotel voordat uw cruise begint! Zo kunt u onbezorgd reizen! Heeft u langer de tijd? Plak er dan nog een aantal dagen aan vast om bijvoorbeeld de omgeving van Miami te ontdekken!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan