Gustavia

Langs de haven liggen talloze winkeltjes met ‘voordelige’ luxe goederen van Franse import, chique boetiekjes en restaurantjes, waar u op de terrasjes koffie met croissants kunt nuttigen. Gustavia is nog steeds belastingvrij. Aan de andere kant van de haven is een markt, waar vrouwen uit Guadeloupe en Dominica hun tropische vruchten en groenten verkopen. Op de straatnaamborden kunt u vaak zowel de Franse als de Zweedse naam aflezen.

Gustavia is genoemd naar de Zweedse koning Gustaaf III met kleine, vooral in roze geschilderde, huisjes met rode daken en vele winkeltjes langs de haven. De hoofdstad van St. Barts is sinds 1786 een vrijhaven. De idyllische, natuurlijke haven Porte de Plaisance met haar ongewone rechthoekige vorm is een favoriete ankerplaats voor jachten en cruiseschepen.

Bezienswaardigheden in Gustavia

  • Ooit werd het stadje door drie forten verdedigd. De ruïnes ervan kunnen nog bezichtigd worden.
  • Archeologische Museum. Bij La Pointe in de buurt bevindt zich het kleine archeologische museum met een collectie uiteenlopende voorwerpen uit de geschiedenis van St. Barts.
  • Het stadje bezit schilderachtige kleine, vooral in roze geschilderde, huisjes met rode daken.
  • Zandstrand van de baai Grand Cul de Sac op 8 km van de hoofdstad Gustavia.

Saint-Barthélemy-Gustavia-kust-huizen-haven   Saint-Barthélemy-Gustavia-anker-huizen-kust-haventje   Saint-Barthélemy-Gustavia-anker

Beste tijd voor een cruise naar Gustavia

Gemiddeld is er de warmste temperatuur in de maanden april t/m december. De meest regenachtige maanden zijn augustus t/m oktober.

Algemene informatie over Gustavia

Valuta
De valuta van Gustavia is de Euro.

Haveninformatie
Uw cruiseschip gaat voor anker bij de baai van Gustavia. Er zal een tenderservice van het schip naar de kade gaan en visa versa.

Gustavia-haven-map.jpg   Gustavia-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Als de zon ondergaat, begint het eiland zijn glamoureuze reputatie waar te maken. De chicste plek voor het diner is bijna altijd Bonito Saint Barth, een Latijns-Frans restaurant met een South Beach-meets-St. Barth’s sfeer en geen tekort aan mooie klanten.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan