Cruise naar St. Croix het grootste eiland van de Maagdeneilanden

St. Croix (Frans: Sainte-Croix, Nederlands: Sint-Kruis) is het zuidelijkste en grootste eiland van de Amerikaanse Maagdeneilanden. De hoofdplaats van de Amerikaanse Maagdeneilanden bevindt zich echter op Saint Thomas. Op St. Croix wonen ongeveer 54 500 inwoners.

Het eiland was een kolonie van Spanje, Nederland, Malta, Frankrijk, Denemarken en de Verenigde Staten. Circa 3 km ten oosten van Frederiksted bevindt zich de St. George Village Botanical Garden, een botanische tuin. St. Croix is het grootste eiland van de Verenigde Staten Maagdeneilanden, 82 vierkante mijl in de omgeving.

Er zijn twee verschillende steden te bezoeken: Christiansted en Frederiksted. In het Deens West Indie Tijdperk hebben de Denen hun stempel gedrukt op deze steden. Dit kunt u terugvinden in de gebouwen en stadsopbouw van deze 2 steden.

Bezienswaardigheden in St. Croix

  • Estate St. George Botanical Garden
  • Buck Island Reef
  • Cramer Park
  • Cruzan Rum Distillery
  • Eastern End of the Island
  • “Eye to the Sky”
  • Regenwoud
  • Salt River
  • Whim Greathouse

bahamas-st croix-gebouwen-boten   bahamas-st croix-kanon-uitzicht   bahamas-st croix-suiker molen

Beste tijd voor een cruise naar St. Croix

De beste reistijd voor St. Croix, Amerikaans Maagdeneiland, is in de maande januari, februari, maart en april. In deze maanden is de temperatuur aangenaam en valt er de minste neerslag.

Algemene informatie over St. Croix

Valuta
De valuta in St. Croix, Amerikaans Maagdeneiland, is de Amerikaanse Dollar.

Haveninformatie
St. Croix heeft in de haven voor grote cruiseschepen de Frederiksted Pier. Dit is een aanlegsteiger in diep water. Deze is gelegen aan de westkust van het eiland.

bahamas-st croix-cruise-haven-map   bahamas-st croix-cruise-haven

Tips van Captain Cruise
In Christiansted kunt u winkelen door leuke winkelstraatjes gevuld met Franse parfums, porselein, kristal, batik kleding en sieraden. U kunt een bezoek brengen aan Buck Island, een van ’s werelds mooiste duikplekken. 1493 kwam Colombus aan op dit eiland, dit kunt u bezoeken aan de westzijde van Salt River. Frederiksted heeft ook zijn aandeel in winkels.

St. Croix heeft ook een tropisch regenwoud en gril Greathouse, een plantage hersteld zoals het was in de 1700. De steden Christiansted en Fredriksted worden ook wel de de Twin Cities genoemd, een must-see. St. Croix heeft prima hotels, uitstekende restaurants, veel te zien en te doen en mooie stranden.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan