Fort de France

Fort de France is de hoofdstad van Martinique met zijn sterke Franse invloed. Het centrum wordt gevormd door Park La Savana met daarin een beeld van keizerin Joséphine.

Martinique bestaat uit een laagvlakte en een berggebied dat gedomineerd wordt door de vulkaan Mont Pelée. Aan de overkant van de baai, waaraan de hoofdstad Fort-de-France ligt, zijn de mooiste stranden te vinden en treft u een kleurrijke flora. Martinique ligt ten zuiden van Guadeloupe en onder het eiland Dominica.

Martinique, dat tot Frankrijk’s overzeese gebiedsdelen behoort, is sterk door Frankrijk beïnvloed, wat te merken is aan de taal, de architectuur en de vele levensgrote advertenties van bekende Franse merken. Maar daarnaast is er ook het Franse joie de vivre, dat samen met het levendige en muzikale temperament van de creoolse bevolking van Martinique een bruisend eiland maken met een mondaine sfeer. Vergeleken met buureilanden is Martinique bovendien rijk te noemen en heeft het een goed ontwikkelde infrastructuur.

De bevolking is overwegend van Afrikaanse afkomst; een tiende deel van de inwoners stamt nog af van blanke kolonisten. Op Martinique worden deze mensen békés genoemd. Daarnaast wonen er Indiërs, Chinezen, Syriërs en Libanezen. De van oorsprong Afrikaanse bevolking is in vergelijking met naburige eilanden over het algemeen langer en statiger van uiterlijk.

De Franse Antillen heeft een heerlijk en stabiel subtropisch klimaat. Grote temperatuurverschillen komen er niet voor. De regenperiode wordt gekenmerkt door korte, maar hevige regenbuien, die vooral in de (na) middag en avond vallen.

De hoofdstad van Martinique heeft meer dan 100.000 inwoners en is gericht op de Amerikaanse koopjesjager die op jacht is naar Franse artikelen. De belangrijkste winkelstraten rond de haven worden door de Europeaan meestal te duur gevonden.

Bezienswaardigheden in Fort de France

  • Park La Savana
  • Bibliotheek Schoelcher
  • Musée Départemental
  • Kathedraal
  • Diamond Rock
  • La Pagerie
  • St. Pierre
  • Rumfabriekje Depaz

frankrijk-martinique-Fort de France-strand-natuur    frankrijk-martinique-Fort de France-reptiel-natuur   frankrijk-martinique-Fort de France-gebouw

Beste tijd voor een cruise naar Fort de France

De beste reistijd voor Martinique is van januari t/m december, waarin je een warme temperatuur hebt en er amper tot weinig neerslag valt. De hoogste gemiddelde temperatuur in Martinique is 29°C in juni en de laagste is 27°C in januari.

Algemene informatie over Fort de France

Valuta
De valuta in Martinique is de Euro.

Haveninformatie
De cruiseschipterminal heeft een groot winkelcomplex met tal van verkopers, waaronder designerjuwelen, horloges, kleding en accessoires, parfums en lokaal gemaakte koopwaar. Betalingen in USD worden geaccepteerd. De passagiers van elk schip worden begroet door lokale gastvrouwen gekleed in Creoolse kostuums en live optredens van populaire Caribische muziek.

Martinique-Port-map   Fort-de-France-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Fort-de- France. Voordat u Fort-de-France weer verlaat, moet u eventjes over de markten in het centrum. Hier vindt u een bruisende sfeer en kunt u kruiden, souvenirs en allerlei soorten punchs kopen. Ga zeker ook eventjes naar de sfeervolle groente- en fruitmarkt van het bloemenpark gelegen aan avenue Paul Nardal, een ideale locatie om verse producten in te slaan.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan