Cruise met Costa Cruises

Algemene informatie
Costa Cruises maakt cruisen voor iedereen bereikbaar. De rederij heeft veel voordelige tarieven voor korte cruises. Daarnaast heeft zij ook prachtige langere cruises voor degenen die meer tijd hebben zoals een wereldcruise! Tot slot een heel belangrijke groep voor Costa Cruises: kinderen! De meeste schepen zijn een waar eldorado voor de jongste passagiers.

Coste-Cruises-Cruise-Schip-Cruiseschip

Schepen
Je kunt best stellen dat Costa Cruises één van de grootste en meest moderne cruisevloten in Europa heeft. Costa begon echter in het midden van de 19de eeuw als een rederij met vrachtschepen, die stoffen en olijfolie vervoerden tussen Genua en Sardinië. Inmiddels gaat Costa Cruises nieuwe cruiseschepen aan haar vloot toevoegen. In 2019 zijn Costa Venezia en Costa Firenze toegevoegd aan de vloot. Costa Toscana is het nieuwste schip dat toegevoegd is in 2021. De nieuwste schepen varen met het nieuwe LNG, vloeibaar aardgas. Dit is momenteel één van de meest duurzame brandstoffen.

Passagiers kunnen kiezen uit twee verschillende tarieven

MY CRUISE
Bij dit tarief kiest u een comfortabele hut uit. Alle maaltijden, havengelden en toegang tot de meeste faciliteiten zijn inbegrepen. Indien het mogelijk is kunt u een gewenst hutnummer aangeven. Ook kunt u uw voorkeur doorgeven voor een dinerzitting.

CRUISE ALL INCLUSIEF
Bij dit tarief kiest u comfortabele hut uit en hoeft u zich geen seconde zorgen te maken voor verdere kosten tijdens uw cruise. In dit tarief is het MyDrinks  drankenpakket inbegrepen. Hierin kunt u kiezen uit bier, wijn, selectie van cocktails, mixdrankjes en vele Non-Alcoholische drankjes per glas.

 

 


Bestemmingen

De schepen van Costa Cruises varen naar meer dan 250 bestemmingen in het Middellandse Zeegebied, Noord-Europa, de Baltische Zee, de Caribbean, Zuid Amerika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verre Oosten en de Indische Oceaan. Bij Captain Cruise worden het meest de Middellandse Zee cruises geboekt. Vooral de cruises met de nieuwste schepen zijn zeer gewild. Cruises met vertrek uit Nederland zijn natuurlijk ook zeer populair. Kenmerkend voor Costa Cruises is de goede keuze van de havens. Dit wordt door de Nederlandse reiziger hoog gewaardeerd.

Accommodatie (Hutten)
Kenmerkend voor de schepen van Costa Cruises is de familiaire gezelligheid aan boord. Kunst en architectuur dragen ook bij aan de Costa ervaring. Alle schepen zijn voor miljoenen euro’s voorzien van originele kunstwerken en met de hand vervaardigde meubels. Costa’s unieke en authentieke onboard Italiaanse flair biedt gasten een gevoel van “Italia all over the World”. De hutten zijn van alle gemakken en comfort voorzien.

Culinair
Costa heeft elke dag een Italiaanse regio in de hoofdrol aan uw tafel, met een menu geïnspireerd door de lokale culinaire traditie. Tijdens het diner zult u de meest beroemde Italiaanse gerechten proeven. Tot slot wordt er ook veel aandacht besteed aan de presentatie van het eten, omdat een smaakbeleving begint met de ogen en dan alle andere zintuigen erbij betrekt.

"Grande come il mare" (As big as the sea).

 

Kinderen
Wilt u cruisen met kinderen, dan is deze rederij een ideale keuze! Vooral als u een cruise wilt maken in de Middellandse Zee. Speciaal voor de kinderen zijn er vier verschillende Clubs voor verschillende leeftijdscategorieën aan boord. Vooral bij de nieuwere schepen is er veel aandacht geschonken aan faciliteiten voor kinderen. Het programma omvat kunst- en knutsel-programma’s, sporttoernooien, feesten in de avond, en twee thema-diners per cruise alleen voor kinderen. Andere familievriendelijke functies omvatten Italiaanse taal lessen en gratis babysit. Juli en augustus zijn dé meest populaire reismaanden voor families met kinderen.

Activiteiten & Entertainment
Costa Cruises biedt een levendige cruise ervaring middels een grote variëteit aan excursies aan wal, relaxte vaardagen op zee en een scala aan avond entertainment. Met name de nieuwste schepen bieden u het de meest uiteenlopende nachtleven en vele restaurants. Zo zijn er ‘s avonds shows met goochelaars, musicals, variété en zijn er cafés met livemuziek, discotheken en een casino.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan