Montego Bay

Laat u hier bijvoorbeeld meenemen op de Martha Brae rivier op een vlot met een gids en geniet van de easy-going sfeer, van de plantages en vogels om u heen. Jamaica is 232 km lang en 60 km breed, de totale oppervlakte is 11.424 km ². Het eiland is het derde in grootte van de Grote Antillengroep, alleen Cuba en Hispaniola zijn groter.

De moeilijk te passeren bergketen die van oost naar west over het eiland loopt, zorgt ervoor dat het leven zich voornamelijk concentreert langs de noord- en zuidkust. De hoogste top van het eiland wordt gevormd door de Blue Mountain Peak (2200 meter) en de meer dan 120 rivieren die vanuit de bergen naar de zee stromen, zorgen ervoor dat Jamaica rijk begroeid is.

De hoofdstad van Jamaica is Kingston en bevindt zich in een baai in het zuidoosten van het eiland. De andere grote steden, Montego Bay en Ocho Rios, liggen aan de noordkust. Montego Bay valt in drie gebieden onder te verdelen: de kuststrook met hotels en winkelgalerijen, de bergen en het stedelijk district.

Bezienswaardigheden in Montego Bay

  • Cage. Deze kooi dateert uit 1807 en werd gebruikt als gevangenis voor weggelopen slaven.
  • St. James Church. Deze, uit het eind van de 18de eeuw daterende kerk, is herbouwd na de aardbeving van 1907. Het bevat twee monumenten die gemaakt zijn door John Bacon, de Britse beeldhouwer die ook verantwoordelijk is voor het Rodney Memorial in Spanish Town.
  • Craft Market. Op de Craft Market, aan het einde van Market Street, kunt u handgemaakte voorwerpen kopen.
  • Fort Montego. Tegenover Walter Fletcher Beach ligt Fort Montego, dat in het midden van de 18e eeuw is gebouwd, maar nooit gebruikt hoefde te worden.
  • Martha Brae. Op de Martha Brae rivier kunt u gaan raften.
  • Rose Hall. Dit landhuis is bekend geworden door de legende van de White Witch of Rose Hall: de geest van Annie Palmer die door het huis zou spoken.

Jamaica-montego-bay-strand-zee.jpg   Jamaica-montego-bay-huizen-stad-uitzicht.jpg   Jamaica-montego-bay-zwembad-zee.jpg

Beste tijd voor een cruise naar Montego Bay

Jamaica is het hele jaar door te bezoeken, maar de beste reistijd is in de maanden december t/m april.

Algemene informatie over Montego Bay

Valuta
De valuta in Jamaica is de Jamaicaanse dollar (J$). U kunt ook bijna overal terecht met Amerikaanse Dollars.

Haveninformatie
Montego Bay (ook bekend als MoBay) is de op een na grootste cruisehaven en stad van Jamaica (na Ocho Rios) aan de noordwestkust van het eiland. De stad heeft ongeveer 110.000 inwoners en werd gesticht als havenstad voor de export van suiker, bananen en boter.

Jamaica-montego-bay-cruise-haven  Jamaica-Montego-bay-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Jamaica. Stroom mee met een van de grootste rivieren van Jamaica, de rivier Martha Brae. Dit allemaal op een bamboe vlot. U kunt dit met een georganiseerde tour doen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan