St. George's

Ga mee met een van de verschillende ‘walking-tours’ met gids georganiseerd door St. George’s en geniet hier van de flora en fauna. Het centrum van St. George’s wordt gevormd door de beroemdste natuurlijke haven van het Caribische gebied, de Careenage, waar dagelijks cruiseschepen aanleggen.

Zodra een schip in zicht is, verandert het rustige stadje van gedaante: uit alle hoeken en gaten komen kleine wagentjes te voorschijn die de haven tot een grote markt omtoveren. Specerijen, hoeden en manden gemaakt van palmbladen en tropische vruchten worden aangeboden tegen het dubbele van de normaal geldende prijzen.

Bezienswaardigheden in St. George’s

  • Botanische tuin. Deze bevindt zich aan de Tanteen Road en beschikt over talloze schitterende bloemen en planten. Sendall Tunnel.  Deze tunnel werd aan het einde van de 18de eeuw door de Fransen gebouwd. Via de tunnel komt u bij de westkant van de stad, de Esplanade.
  • Fort George. Dit fort werd in 1706 door de Fransen gebouwd nadat de oude hoofdstad Port Louis was verplaatst naar het huidige St. George’s. Onder de Fransen heette het fort nog Fort Royal, maar na de Engelse overwinning in 1762 werden de stad en het fort vernoemd naar Koning George III. Het eigenaardige aan dit fort is dat de meest verstrekte delen naar het land toe zijn gebouwd, omdat zij een Engelse aanval vanuit het land vreesden. Het is erg vreemd om te zien dat de kanonnen naar het land toe zijn gericht.
  • Nationaal Museum. In dit museum wordt een overzicht gegeven van de geschiedenis van Grenada vanaf de Arawak-Indianen tot aan de Amerikaanse ‘reddingsoperaties’ in 1983. Vooral over deze laatste periode wordt veel informatie gegeven.
  • Fort Frederick & Fort Matthew. Deze beide forten, die zich aan de zuidkant van het eiland bevinden, bieden een mooi uitzicht over de stad en de haven. Fort Frederick bevindt zich echter in een zeer slechte staat en Fort Matthew is tegenwoordig een gevangenis.
  • Gouyave. Dit is een typisch vissersdorpje waarvan de bewoners over zichzelf zeggen dat ze nooit slapen.
  • Een bezoek aan de nootmuskaatfabriek langs de grote weg is zeker de moeite waard. Voor Grenada is deze fabriek het grote voorbeeld voor de toekomst en de boeren die de muskaatnoten kweken hebben het geheel in eigen bezit. De winst van de export van de muskaatnoten wordt onder de eigenaren verdeeld.
  • Sauteurs. Dit is de plaats waar de Carib-Indianen massaal van de rotsen doken en zo zelfmoord pleegden op de vlucht voor de Fransen en de Engelsen.
  • Morne Fendue. Dit is een schitterend plantagehuis, waar u typisch creools kunt lunchen. Marquis & Soubise In deze dorpjes leeft men van de visserij en het vervaardigen van souvenirs en huishoudelijke artikelen van diverse bladsoorten.
  • Vanuit Marquis kunt u een boottocht maken naar La Baye Rock en Maquis Island, twee eilandjes voor de kust. Op La Baye Rock leeft de iguana, een grote hagedis. Beide eilandjes zijn omgeven door mooie koraalriffen.
  • De Grenadinen. De eilandjes Carriacou, Petit Martinique en Isle de Ronde liggen ten noorden van Grenada. De eilandjes bieden een dorre aanblik, maar hebben enkele zeer mooie afgelegen strandjes. Op de eilandjes wonen iets meer dan 3.000 mensen. De eilandjes zijn per boot of per vliegtuigje te bereiken.

Grenada-st george-morne rouge bay-suppen-oceaan   Grenada-st george-view-uizticht-gekleurde huizen  Grenada-st george-straatje-gekleurde huizen

Beste tijd voor een cruise naar St. George’s

De beste tijd om naar St George’s, Grenada, te gaan is van januari t/m december. In deze periode is er een warme temperatuur met amper neerslag.

Algemene informatie over St. George’s

Valuta
De valuta in St George’s, Grenada, is de Canadese dollar.

Haveninformatie
Uw cruiseschip zal voor anker gaan in de baai van St. George’s en tenderbootjes zullen u van het schip naar de kade vervoeren en visa versa. De tenders brengen u naar de pier waar vandaan het ca. 15 min lopen is naar het centrum. Vanaf de pier vertrekken watertaxi’s naar het prachtige zandstrand Grand Anse. Op de pier vindt u een klein marktje, waar de vele specerijen van het eiland worden verkocht en tevens souvenirs.

Grenada-st george-cruise-haven-map   Grenada-st george-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
U kunt een auto huren in St. George’s. Denkt u eraan dat er links wordt gereden. Het wegennet is beperkt en redelijk onderhouden. De wegen zijn soms bijzonder smal. Enkele verhuurbedrijven: Avis en Davids. Taxi’s staan bij de aanlegplaats van de tenders. De meeste taxi’s hebben geen meters, maar voor de standaardritjes zijn er vaste prijzen, anders is het raadzaam een prijs van te voren af te spreken.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan