Puntarenas

Puntarenas is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en is gelegen op een lang en smal schiereiland in de golf vna Nicoya. Jarenlang was Puntarenas de belangrijkse haven van Costa Rica. Deze positie heeft de stad afgestaan aan het nabij gelegen Caldera. Puntarenas heeft nu een belangrijke positie in de ontvangst van cruise schepen en een vissersvloot. De stad is dus de perfect plek om, tijdens uw cruise, te genieten van verse vis.

Aan de waterkant bevindt zich het strand met restaurants, cafes en bars. Aan de rand van het strand zijn een aantal openlucht cafes, die gespecialiseerd zijn in ijs en verse vruchtensappen. Een heerlijke plek om even te relaxen en bij te komen van de indrukken van de stad.

Bezienswaardigheden in Puntarenas

  • Adventure Park, avonturenpark waar diverse begeleide survival tours gedaan kunnen worden. Gidsen laten u tijdens de tour de flora en fauna van Costa Rica zien.
  • La Casa de la Cultura, ooit de gevangenis van Puntarenas tegenwoordig een cultureel centrum
  • Pacific Marine Park, 22 aquariums die inzicht geven in het lokale zeeleven

Costa-rica-puntarenas-zee-natuur   Costa-rica-puntarenas-app-jungle   Costa-rica-puntarenas-brug-jungle

Beste tijd voor een cruise naar Puntarenas

De beste reistijd om naar Puntarenas, Costa Rica, te gaan is van januari t/m mei en in de maanden augustus, november en december.

Algemene informatie over Puntarenas

Valuta
De valuta in Puntarenas is de Costa Ricaanse colon.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Puntarenas meren meestal aan in de haven Puerto Caldera – de grootste zeehaven van Costa Rica, ook gerangschikt als de belangrijkste vrachthaven van het land. De haven van de haven wordt beschermd door golfbrekers en heeft docking terminals.

costa-rica-Puntarenas-haven-map.png   costa-rica-Puntarenas-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Vanuit Puntarenas worden diverse tours georganiseerd, zoals snorkel- en duiktours naar Turtle Island of Carara National Park. Wilt u de stad op een meer relaxte manier aandoen, dan is de Puntarenas boardwalk genaamd Paseo de los Turistas een aanrader. Dit anderhalve kilometer lange wandelpad langs het strand is ideaal voor een wandeling. Tussendoor kunt u lekker relaxen op een van de bankjes of genieten van de beste vis van Costa Rica die hier verkocht wordt. Probeer daarnaast ook het beroemde dessert van de stadeens, een Churchil.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan