Ponce

Ponce ligt in de zuidelijke kustregio van Puerto Rico en is gesticht in 1692 door Loiza Ponce de Léon. De gemeente heeft een landoppervlakte van 297 km2 en telt 186.475 inwoners. Hiermee is de stad de tweede grote stad. Ponce staat ook wel bekend als ‘de parel van het zuiden’. Het is een majestueuze stad door de vele neoklassieke gebouwen in het centrum van de stad. Dit centrum dateert uit de late 17e eeuw en is verklaard tot nationale schat. De schat bestaat onder meer uit pleinen, kerken, rijk versierde koloniale huizen, glorieuze fonteinen en een unieke brandweerkazerne.

Ponce is een belangrijk handels- en distributiecentrum. De haven van Ponce is een van de drukste in het Caribisch gebied, waar wordt gehandeld in tabak, koffie, rum en suikerriet.

Bezienswaardigheden in Ponce

  • Parque de Bombas, gebouwd in 1882 en diende van 1883 tot 1889 als hoofdkwartier van de brandweer. Tegenwoordig is het een museum met een collectie antieke brandweerauto’s.
  • Parque de Bombas, samen met de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe vormt het Plaza Las Delicias in het hart van het historische centrum Ponce.
  • Museo de la Historia de Ponce, museum over de geschiedenis van Ponce.
  • Museo de la Musica Puertorriquena, museum over Puertoricaanse muziek.
  • Tercentenary Park Plaza met de Brug van de Leeuwen, aan de rand van het historische centrum, gebouwd in 1992 t.g.v. het 300-jarig bestaan van de stad.
  • Castillo Serralles, voormalig woonhuis van rumproducerende familie Serralles.
  • Hacienda Buena Vista, origineel in gebruik voor de verbouw van fruit en later koffieplantage en graanmolen. Alle originele machines en de molen die men gebruikte zijn te bezichtigen.

puerto-rico-ponce-zee-boom   puerto-rico-ponce-fontein-stad   puerto-rico-ponce-haven-zee-strand

Beste tijd voor een cruise naar Ponce

De beste tijd om naar Ponce, Puerto Rico, te gaan is heel het jaar door.

Algemene informatie over Ponce

Valuta
De valuta in Ponce is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
De haven ligt zo’n 8 km van het centrum af.

puerto-rico-ponce-haven-map.png   puerto-rico-ponce-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Voor een magnifiek uitzicht, waar de bergen en de zee elkaar ontmoeten, moet u naar de top van El Vigia Hill gaan. Bezoekers kunnen de La Cruz del Vigia beklimmen, een observatietoren, vanwaar men een schitterend uitzicht heeft.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan