Santo Domingo

In het zuiden van de Dominicaanse Republiek ligt de stad Santo Domingo. Santo Domingo is de hoofdstad van het land en tevens de grootste stad van de Caribische eilanden. Het is een echte wereldstad geworden met in totaal zo’n 3 miljoen inwoners. Santo Domingo wordt door de rivier Ozama opgedeeld in twee delen. Het koloniale gedeelte van de stad werd in 1990 door Unesco op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Populair in Santo Domingo is de Malecón, wat een brede boulevard is. Ook staat het bekende monument El Macho aan deze boulevard.

Bezienswaardigheden in Santo Domingo

  • Zona Colonial
  • Cathedral Santa Maria la Menor
  • Alcázar de Colón (Paleis)
  • Verschillende markten

dominicaanse republiek-santo domingo-gebouw-stad   dominicaanse republiek-santo domingo-gebouw-cultuur   dominicaanse republiek-santo domingo-stad-gebouw

Beste tijd voor een cruise naar Santo Domingo

De beste reistijd voor de Dominicaanse Republiek is januari t/m april. Over de temperatuur heeft u in de Dominicaanse Republiek nooit te klagen. Het is alleen de regen die een zonovergoten vakantie tussen mei en november, vooral in het noorden, in de weg staat.

Algemene informatie over Santo Domingo

Valuta
De valuta in de Santo Domingo, Dominicaanse Republiek, is de Dominicaanse Peso.

Haveninformatie
De haven Sans Suuci ligt best een eindje van de stad. Zorg dat u een taxi regelt op bestemming om bij de stad te komen. Komt u aan in Don Diego dan bent u zo in de stad.

dominicaanse republiek-santo domingo-cruise-haven-map   Santodomingo

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Santo Domingo. De Dominicaanse Republiek staat bekend om diverse exportproducten. De populairste hiervan zijn sigaren. Veel mensen denken namelijk dat Cuba de grootste sigarenexporteur is, maar die titel gaat toch echt naar de Dominicaanse Republiek! Bezoek de Caoba Sigar Factory waar u gratis een korte uitleg krijgt over het proces.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan