Katakolon (Olympia)

Katakolon, het karakteristieke, kleine, oude Griekse haventje. Het havenstadje werd rond 1850 gebouwd voor de export van krenten en fruit. Vandaag de dag leggen hier veel cruiseschepen aan voor een bezoek aan Olympia. Het dorpje is niet veel meer dan een handvol restaurantjes met gezellige terrasjes langs de kade aan het water. Hierachter ligt de hoofdstraat met zijn winkels.

In de baai van Ayos Andreas staat een vervallen Frankische vesting dat Pondikokastro (muizenkasteel) wordt genoemd en op deze heuvel zijn de resten uit het Neolithicum en de hellenistische tijden te bezichtigen.
Wens je lekker onderuit te liggen en te genieten van de zon dan kan je in Kourouta, ter hoogte van Amaliadha, op het mooie zandstrand terecht. Een paar kilometer naar het noorden ligt het Klooster van Sfafidia dat te herkennen is aan de twee torens.

Olympia
Vanuit Katakolon kunt u een excursie maken naar het wereldberoemde Olympia van de oudheid. Het ligt op ca. 30 minuten rijden van Katakolon. De meeste passagiers kiezen voor een bezoek aan deze oude Olympische stad. Hier vindt u de overblijfselen van de eerste Olympische spelen. Het is het bezoek zeker waard, maar enig inlevingsvermogen is wel van belang.

Bezienswaardigheden in Olympia

  • Archeologisch museum
  • Olympia Archeologische site
  • Olympia oude stadion

Griekenland-katakolon-kerk   Griekenland-katakolon-boot-zee   Griekenland-katakolon-pilaar

Beste tijd voor een cruise naar Katakolon

In de maanden juli en augustus schijnt de zon het meest en liggen de temperaturen het hoogst. De temperaturen kunnen in deze periode zelfs tot boven de 40 graden Celsius oplopen. Mocht dit te warm voor u zijn, dan zijn de maanden mei, juni en september ook ideaal voor een zonvakantie in Griekenland.

Algemene informatie over Katakolon

Valuta
De valuta in Griekenland is de Euro.

Haveninformatie
De cruiseterminal van Katakolon ligt zeer dicht bij het centrum (op 10 minuten loopafstand). De dichtstbijzijnde internationale luchthavens zijn Zakynthos Airport (op het eiland Zakynthos, 2 uur rijden) en Kalamata Airport (vasteland van Griekenland). Het cruiseterminal gebouw van Katakolon ligt vlakbij de kleine haven. Het is vooral functioneel met de zetel van de havenautoriteiten, administratie en veiligheid. Katakolon heeft ruimte voor een klein aantal cruiseschepen. Bij drukte kan het zijn dat het schip eerst voor anker moet in de baai. De cruiseterminal heeft een kleine winkel met taxfree artikelen.

Griekenland-katakolon-cruise-haven-map   Katakolon-griekenland-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Katakolon/Olympia. Olympia kunt u bezoeken voor zes euro persoon. Een tip voor als u naar Olympia gaat is om een goedkoop combiticket te kopen voor de archeologische site en het archeologisch museum voor negen euro per persoon. Ze zijn verkrijgbaar bij zowel de kassa van het archeologisch museum als van de archeologische site. Beiden zijn dagelijks geopend van 08.00 tot 15.00 uur en van 1 mei tot en met oktober tot 20.00 uur.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan