Bilbao

Bilbao bruist als nooit tevoren, u kunt er gerust een paar dagen vertoeven zonder uzelf een moment te vervelen! Naast het museum vindt u in Bilbao boeiende bezienswaardigheden zoals de Basílica de Begoña in de Casco Viejo, het oude stadsgedeelte. Wat u zeker niet mag missen is een bezoek aan de Mercado de la Ribera, de grootste overdekte markt van Spanje!

De sublieme Baskische keuken staat bekend om de verfijndheid van de gerechten. Niet te missen zijn de ‘pintxos’, de Baskische versie van de tapas. Bilbao is zonder twijfel een stad die zeker het ontdekken waard is.

Bezienswaardigheden in Bilbao

  • Basílica de Begoña is een basiliek die gewijd is aan de beschermheilige van Biskaje, de maagd Begoña. De huidige pastoor is Jesús Francisco de Garitaonandia.
  • Casco Viejo is het oude stadsgedeelte en is de kern van de oude stad en staat ook wel bekend als San Felipe. De wijk is populair dankzij de levendige restaurants en het bruisende nachtleven. In de straten van het oude stadsgedeelte vindt u prachtige muurschilderingen. Ook zijn er veel cocktaillounges, rooftop bars en internationale restaurants te vinden. De koloniale bezienswaardigheden zijn onder andere de Metropolitan Cathedral met twee torens en het presidentiële paleis Palacio de las Garzas aan het water.
  • Guggenheim museum is gebouwd in 1956 het is een van de belangrijkste musea voor de moderne kunst. Dit museum heeft voor een grote groei in de toeristische-sector gezorgd in de stad.
  • Overdekte markt Mercado de La Ribera met een oppervlakte van 10.000 m2 is het de grootste overdekte markt van Europa.
  • Iglesia de San Antón is de kerk van San Antón. De naam komt tot stand door dat deze is opgedragen aan Anthony de Grote, wat San Antón betekend in het Spaans. Dit is een katholieke tempel in de oude binnenstad van Bilbao. Het staat samen met de San Antón-brug in het wapen van de stad. De monding van Bilbao stroomt ernaast.

Spanje-Bilbao-cruise-haven-map-Guggenheim museum   Spanje-Bilbao-cruise-haven-park   Spanje-Bilbao-cruise-haven-map-stad

Beste tijd voor een cruise naar Bilbao

De aller warmste maanden in Bilbao zijn juli, augustus en september. De ook mooie, maar minder warme maanden zijn mei, juni en oktober. Dit zijn allemaal de beste maanden om Bilbao te bezoeken.

Algemene informatie over Bilbao

Valuta
De valuta in Spanje is de Euro.

Haveninformatie
De kosten voor een taxi in Bilbao bedragen ongeveer € 1,- per kilometer.

Spanje-Bilbao-cruise-haven-map   Spanje-bilbao-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Wil je veel zien in één dag dan is het handig om een Bilbao Bizakaia Card aan te schaffen. Met deze kaart kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer en zijn er leuke kortingen op de bezienswaardigeheden.

Wil je het rustig aan doen in de stad dan is een wandeling langs de rivier de Ría de Bilbao. Hierdoor loop je al langs vele bezienswaardigheden.

Wilt u liever gaan winkelen dan heeft Bilbao twee belangrijke winkelgebieden. De oude stad en Bilbao centrum. Deze laatste biedt een mooie mix van historische monumenten, voetgangersstraatjes en meer dan 800 winkels, onder meer boetiekjes van Spaanse en internationale topontwerpers. Zo sla je dus twee vliegen in één klap.

In de Heilige Week voor Pasen trekken processies van de religieuze broederschappen door de stad. De indrukwekkendste processie is die op de maandag voor Pasen, die van parochie naar parochie trekt. De processies worden begeleid door tromgeroffel en trompetgeschal.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan