Leixoes (Porto)

Porto, de stad die werd erkend als werelderfgoed, is de toegangspoort en het vertrekpunt van een reis door deze regio met zijn grote natuurlijke en culturele diversiteit. De stad staat niet alleen bekend om de portwijn die vanaf hier naar alle hoeken van de wereld vertrekt, maar ook om het cultuurerfgoed met oude kerken en monumenten. Hart van de stad is de rivier de Douro, met zijn schilderachtige en oergezellige zuidoever en indrukwekkende brug die wel een ‘omgekeerde Eiffeltoren’ is genoemd.

Bezienswaardigheden in Leixoes

  • Boekwinkel Livraria Lello
  • Igreja Do Carmo (gebouw)
  • Gouden kerk Igreja de São Francisco
  • Palácio da Bolsa (historisch monument)
  • Leça Swimming Pools
  • Ribeira (oude centrum)
  • Street-art
  • Klokkentoren

Porto   Porto   Porto

Beste tijd voor een cruise naar Leixoes

De beste reistijd voor Porto in Portugal is van mei t/m oktober, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Porto is 25°C in augustus en de laagste is 13°C in januari.

Algemene informatie over Leixoes

Valuta
De valuta in Portugal is de Euro.

Haveninformatie
De Porto Leixoes Cruise Terminal is gebouwd door Douro Port Authority. Het is een speciaal gebouwde terminalfaciliteit voor zeegaande passagiersschepen (veerboten en cruiseschepen). De nieuwe passagiersterminal heeft een 340 m lange kade waar de schepen aanmeren. De faciliteit heeft een aanmeercapaciteit voor 1 schip per keer, en omvat ook een voetgangerstoegangspad voor algemeen publiek en passagiers.

leixoes-portmap   Port-porto-leixoes

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Porto. Loop via de Ponte Luis I-brug naar de overkant van de rivier Douro. Doe dit rond zonsondergang want dan krijg je een prachtig uitzicht te zien over de stad.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan