Trabzon

Trabzon is een stad aan de noordoostkust van Turkije. Het is tevens het hoofdstaddistrict van de gelijknamige provincie. Het ligt in een vruchtbare kuststreek aan de Zwarte Zee, waar een gematigd Middellandse Zeeklimaat heerst. Hoge bergen scheiden de stad van het binnenland van Anatolië.

Trabzon is een belangrijke havenstad. Traditionele producten uit de stad en haar omgeving zijn ansjovis, hazelnoten en thee. Textielindustrie (wol, linnen, zijde), leerbewerking en scheepsbouw behoren tot de industriële activiteiten in Trabzon.

Bezienswaardigheden in Trabzon

  • Het belangrijkste monument is de voormalige kerk Aya Sophia (13e eeuw) met interessante reliëfs.
  • Voorts zijn de Sint-Eugeniuskerk (1291) en de Panayia Chrysocephalos (13e eeuw) van belang. Beide worden thans als moskee gebruikt.
  • De kuststreek is gescheiden van het binnenland van Anatolië door hoge en weinig toegankelijke bergen en grenst in het noordoosten aan Georgië. In het gebergte bevindt zich op 50 kilometer van Trabzon tegen een rotswand het Byzantijnse Sumela-klooster.

turkije-trabzon-klooster-bergen   turkije-trabzon-village-landshcap   turkije-trabzon-gebouw

Beste tijd voor een cruise naar Trabzon

De beste tijd om naar Trabzon, Turkije, te gaan is van juni t/m september.

Algemene informatie over Trabzon

Valuta
De valuta in Trabzon, Turkije, is de Turkse lira.

Haveninformatie
De haven is op loopafstand van het centrum. Er zijn ook pendeldiensten beschikbaar die u naar de stad en eventuele attracties willen brengen.

turkije-trabzon-cruise-haven-map   turkije-trabzon-cruise-map

Tip(s) van Captain Cruise
De traditionele keuken hier is streek afhankelijk en bestaat vooral uit vis. Vooral ansjovis is zeker de moeite waard om te proeven.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan