Cruise naar Griekenland

Kalos Irthate!

Cruises die Griekse havens aan doen, behoren tot de meest favoriete ter wereld. De verscheidenheid die Griekenland biedt, is enorm: van de wereldstad Athene tot het kleine authentiek Lakonisch havenstadje Gythion, van Katakolon bij het historische Olympia tot het spectaculaire vulkaaneiland Santorini.

Cruises Athene / Piraeus
Piraeus is de havenstad van Athene, de hoofdstad van Griekenland. Hoewel ook Piraeus wel het één en ander te bieden heeft, valt dat in het niet bij Athene. Dit is zo’n soort cruise-bestemming waar u eigenlijk 2 dagen zou moeten blijven. Dat kan zeker als Athene uw begin- en/of eindpunt is van uw cruise.
Bent u er slechts 1 dag ga dan in ieder geval naar het Acropolis en het Parthenon. Maak tijd vrij om heerlijk te lunchen in de gezellige wijk Plaka. Met de metro verplaatst u zich razendsnel en veel metrostations zijn kleine musea. Zo slaat u 2 vliegen in 1 klap.

Cruises langs het vasteland van Griekenland en Peloponnesos
Griekenland bestaat uit bijna ontelbare eilanden, maar ook het vasteland en het schiereiland zijn de moeite waard. Als het cruiseschip tijdens een van de cruises bijvoorbeeld het karakteristieke Pylos of het historische Kavala aandoet, zijn dat fantastische bestemmingen.

Het meest spectaculaire stukje cruisen doe je tussen vasteland en Peloponnesos: het kanaal van Korinthe. Het lijnrechte kanaal is slechts 23 meter breed en daarom slechts geschikt voor kleinere cruiseschepen.
De meest schepen gaan echter om Peloponnesos heen om de haven van Katakolon aan te doen. Van hieruit maakt u eenvoudig een excursie naar Olympia waar de Olympische Spelen hun oorsprong vinden. Misschien wordt er ook gestopt voor de haven van het idyllische Nauplion, de vroegere hoofdstad van Griekenland.

Cruisen langs Griekse eilanden
Hier zouden we een waslijst van fraaie bestemmingen kunnen opsommen. De eilanden van Griekenland zijn zo fotogeniek dat je ze allemaal zou willen bezoeken. Speciale aandacht willen wij vragen voor Santorini. Uw cruiseschip ligt dan in de voormalige kratermond. De kraterwand rijst uit het water op en bovenop ligt het stadje Fyra. De tenders zetten u beneden aan wal en u kunt met een ezeltje de trappen bestijgen naar dit pittoreske plaatsje.

Als tweede eiland willen wij noemen Mykonos. De schilderachtige foto’s van de karakteristieke molentjes, wit en blauw geschilderde huisjes, hier vindt u het allemaal bij elkaar. Wacht niet langer en boek een prachtige cruise Griekse eilanden!
Als u Griekenland wilt aandoen op uw cruise, bel dan met de cruise-specialisten van Captain Cruise om te horen wat de beste mogelijkheden zijn.

Havens:

Athene (Piraeus)
Heraklion (Kreta)
Pylos
Kavala
Santorini
Mykonos
Chios
Corfu
Agios Nikolaos
Amorgos
Gythion
Chania
Hydra
Kalamata
Katakolon (Olympia)
Paros
Patmos
Delos
Rhodos
Skiathos
Elafonisos
Thessaloniki
Syros
Monemvasia
Mytilini (Lesbos)

Handige weetjes:

Officiële taal: Grieks
Valuta: Euro
Drie woorden die goed van pas komen:

  • Hallo = ”Geia”
  • Bedankt = ”Efcharistó”
  • Tot ziens = ”Antío”

Winkelen:

De winkels in Griekenland zijn van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 20:30 uur geopend. De supermarkten in Griekenland zijn geopend van 08:00 tot 22:00 uur en op zaterdag tot 16:00 uur. In de grote steden van Griekenland gelden ruimere openingstijden.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan