La Palma

Op La Palma kunt u genieten van de zeldzame flora en fauna in een rustig ontspannen sfeer, die alleen op eilanden als deze heerst. La Palma is een groen eiland met meer dan 800 plantensoorten. Ook zijn er veel wilde honden, geiten, konijnen, vleermuizen, Barbarijnse schapen en 36 broedvogelsoorten en vele vlindersoorten.

Eigenlijk heet het eiland La Palma, San Miguel de La Palma, La Isla Bonita (het mooie eiland) of La Isla Verde (het groene eiland). Het heeft een oppervlakte van ca. 706 km. Het is 250 km lang en 25 km breed, heeft de vorm van een bijl uit het stenen tijdperk, is vulkanisch en een hoogste punt van 2426 m. Daarnaast wordt het ook wel het steilste eiland ter wereld genoemd.

De kustgebieden worden gekenmerkt door steile kliffen, kleine baaien met zwart zand, grote schijfcactussen en heel veel bananen plantages. Er wonen circa 90.000 mensen, waarvan de meeste aan de oostkust en in Los Llanos en El Paso. Het eiland heeft niet altijd de zongarantie die Gran Canaria en Tenerife hebben, het kan er heet zijn en soms hard waaien. Er valt meer regen en is daardoor ook een rustige vakantiebestemming.

Bezienswaardigheden in La Palma

  • Caldera de Taburiente. Een van de grootste uitgedoofde vulkanen te wereld.
  • Roque de los Muchchos. De hoogste berg van het eiland met prachtige vergezichten.
  • Het eiland voert uit naar de diverse andere eilanden bananen, tabak, uien, aardappelen en diverse wijnen. La Palma is zeker een bezoek waard.

spanje-la-palma-zee-surfen-strand   Spanje-la-palma-haven-zee-bergen   Spanje-la-palma--zee-strand-boten

Beste tijd voor een cruise naar La Palma

De beste reistijd voor La Palma, Spanje, is van mei t/m december.

Algemene informatie over La Palma

Valuta
De valuta in La Palma is de Euro.

Haveninformatie
Santa Cruz de la Palma is de 2e grootste stad (na Los Llanos de Aridane) en de hoofdstad van het eiland. Het is gelegen langs een oude lavastroom die uit Caldereta (kleine caldera) komt, een vulkaan net ten zuiden van de stad.

spanje-la-palma-haven-ap.jpg   spanje-la-palma-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Voor de shop liefhebbers is het in Los Llanos leuk om te gaan winkelen. Er zijn verschillende leuke restaurants, winkels en boetiekjes aanwezig.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan