Limassol

De kuststad Limassol is de op 1 na grootste stad van Cyprus, de belangrijkste haven van het eiland, het centrum van de wijnindustrie en een drukke vakantieplaats. Zijn levendigheid dankt Limassol niet alleen aan de economische activiteit, maar aan het vrolijke karakter van zijn inwoners. De 2 grootste festivals van Cyprus vinden hier plaats: het carnaval, groots versierd met verkleedpartijen, optochten en andere festiviteiten, en het wijnfestival in september, een uitbundig gebeuren waar de wijn overvloedig vloeit.

De voorlopers van Limassol waren 2 van de belangrijkste stadskoninkrijken op Cyprus: het direct ten oosten gelegen Amathous en het westwaarts gesitueerde Kourion. Intensieve opgravingen hebben in het bijzonder in Kourion veel fraais aan het licht gebracht. In het prachtig gelegen theater uit de 2de eeuw vinden ‘s zomers concerten en toneelvoorstellingen plaats, zeker de moeite waard te bezoeken.

In de 12de eeuw vond in het kasteel van Limassol het huwelijk plaats tussen de Engelse koning Richard Leeuwenhart en Berengaria van Navarra. Kort daarop kozen de Tempeliers en vervolgens de Johannieters de even ten westen van de stad gelegen burcht van Kolossi tot hoofdkwartier. Zij stimuleerden de wijnbouw en produceerden vooral de zoete dessertwijn Commandaria, die nog altijd tot de beste van Cyprus behoort.

Bezienswaardigheden in Limassol

  • Museum van de Middeleeuwen en Kasteel
  • Archeologisch Districtmuseum
  • Gemeentelijke Galerie
  • Burcht van Kolossi
  • Levkosia (Nicosia)
  • Cyprus Museum, het
  • Aartsbisschoppelijk Paleis
  • Iconenmuseum
  • Folkloremuseum
  • Oude centrum met zijn levendige markt. De stad wordt door de Attica of de Green Line in tweeën gedeeld door een muur met een doorlaatpost bij het Ledra Palaca Hotel. De levensstandaard van de Griekse Cyprioten en de buitenlanders is hoog en men kan spreken van een dynamische stad in tegenstelling tot de levensstandaard ten noorden van de demarcatielijn. Nicosia is de residentie van de president en de regering en de zetel van de aartsbisschop van de Grieks-orthodoxe kerk.

Griekenland-cyprus-limassol-zee-boulevard   Griekenland-cyprus-limassol-zee-rotsen-strand   Griekenland-cyprus-limassol-gebouwen

Beste tijd voor een cruise naar Limassol

De beste tijd om naar Limassol, Cyprus, te gaan is van april t/m november.

Algemene informatie over Limassol

Valuta
De valuta in Limassol is de Euro.

Haveninformatie
Uw cruiseschip ligt op een afstand van ca. 5 minuten met de taxi van het oude centrum. Het is ca. 45 minuten lopen. In de terminal kunt u belastingvrij winkelen.

  Griekenland-cyprus-limassol-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
In Seaside Road, tussen Kanaris Street en Athens street vindt u verschillende winkeltjes met Cyprische specialiteiten. In de oude stad van Limassol vindt u vele winkeltjes.

In de stad gaan eigenlijk alleen de bewoners zwemmen. De echt mooie stranden liggen buiten de stad, zoals Lady Mille Beach (kiezelstrand, geen faciliteiten, wel schone, blauwe zee), Curium Beach en Governor’s Beach.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan