Volos

Volos is een stad in een baai van Griekenland. De stad heeft gezellige winkeltjes met o.a. nijverheidszaken. Tegenover de haven ligt een sfeervol park met diverse kunstwerken. De stad beschikt over meer dan 300 gezellige taverna’s.

Volos is tegenwoordig een moderne stad met rechte straten, die zijn aangelegd in een rasterpatroon en zijn afgebakend door speciale anti-aardbeving huizen, die vier of vijf verdiepingen hoog zijn. De oude en nieuwe huizen staan harmonieus naast elkaar.

Bezienswaardigheden in Volos

  • Athanasakeion Mouseion; dit is het Archeologische Museum
  • Arganoftón; dit is de belangrijkste promenade (1 km lang). Daar bevindt zich op de kade voor de afvaart naar de eilanden van de Sporaden, een model van de Argo
  • Rigas Ferréoplein; tegenover dit plein ligt de schilderachtige vissershaven
  • Pilion; een berg met een intense plantengroei. Hij domineert het oostelijke uitzicht van de stad Volos. Vierentwintig dorpen en een aantal gehuchten zijn hier gevestigd, met huizen opgetrokken in een typerende bouwtrant. De oostelijke kant van de Pilion biedt prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. Aan de westkust zijn de rustige stranden.
  • Neolithische nederzettingen, In de omgeving van Volos liggen bij Dhimini en Sésklo twee neolithische nederzettingen.
  • Meteora, de meer dan duizend steile en zwevende rotsen, bedekt met eeuwenoude kloosters. De rit van Volos naar Meteora duurt ca. 2 uur heen en 2 uur weer terug.

Griekenland-Volos-strandje-bootjes   Griekenland-Volos-haven-bootjes   Griekenland-Volos-gebouwen-view

Beste tijd voor een cruise naar Volos

De beste tijd om naar Volos, Griekenland, te reizen is van april t/m oktober.

Algemene informatie over Volos

Valuta
De valuta in Volos, Griekenland, is de euro.

Haveninformatie
Uw cruiseschip ligt op een afstand van ca. 5 minuten lopen van het centrum van Volos. Na de havenpoort slaat u rechtsaf. De hoofdstraten zijn Dimitriados en Ermou. Er zijn verschillende stranden in de buurt van de haven. Het mooiste, mijlenlange strand is op een afstand van 60 km van Volos: het strand Ayos Yánnis. Dichtbij het schip zijn kleine strandjes (ca. 10 minuten met de taxi).

griekenland-volos-haven-map.jpg   Griekenland-Volos-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Met de trein kunt u door een prachtig landschap rijden. Dit is een ideale manier om veel te kunnen zien.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan