Belém

Belém is een gemeente en grote stad in Brazilië. Dit is de hoofdstad van de staat Pará en ligt zeer geïsoleerd in de jungle van de Amazone, direct aan de gelijknamige rivier. Het oude centrum heeft een rastervormig patroon. Belém heeft een zeer mooie architectuur die zich manifesteert in oude herenhuizen, kerken en paleizen in het oude centrum. Het is een typische Amazonestad met de bossen en flora en fauna maar ook de vochtige temperatuur.

In 1916 begon de stad als rivierhaven in de baai Guajará aan de zeearmen van de rivieren Pará en Tocantins toen de Fransen waren verdreven. Belem staat ook bekend als de stad van de mangobomen omdat deze in grote aantallen in de stad groeien. Maar ook historische gebouwen als de stadsmarkt (vlees) en de ijzeren markt (vis) zijn zeer bekend. Op de Ver-O-Peso markt komen dagelijks vissersbootjes producten als keramiek, kruiden en aromatische wortels uit de amazone lossen.

Bezienswaardigheden in Belém

  • Museum Goeldi
  • Uude fort
  • markt
  • Monding van de Amazone. Belém staat ook bekend als de stad van festivals zoals Cirio de Nazaré.
  • Utinga State Park

   

Beste tijd voor een cruise naar Belém

De beste tijd om naar Belém, Brazilië, te gaan is van juni t/m december.

Algemene informatie over Belém

Valuta
De valuta in Belém is de Braziliaanse real.

Haveninformatie
Belem (Para, Brazilië) ligt 100 km (60 ml) van de ingang van de Para-rivier tot de Amazone-delta. Belem is de belangrijkste benedenstad van de Amazone in Brazilië. het heeft een totale gemeentelijke oppervlakte van 1.059,40 km2 (409,04 mi 2) en een bevolking van ongeveer 1.439.600 mensen.

brazilie-belem-haven-map.png   Brazilie-Belem-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Een echte aanrader is om een jungle tocht te maken met een gids.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan