Maceio

Vrij jonge, toeristische stad met, door de ligging, vele mooie plekjes. Het heeft een gezellige, dagelijkse markt waar u regionale souvenirs kunt kopen. Maceió, de hoofdstad van de deelstaat Alagoas, is amper 15 jaar geleden door het toerisme ontdekt en heeft zich sindsdien ontpopt als een van de nieuwe vakantiebestemmingen aan de noordoostkust van Brazilië.

De stad is in de 18de eeuw ontstaan bij een suikerplantage aan de monding van de Maçayó, de naam die de Tupi-indianen aan de rivier hadden gegeven. Al snel overvleugelde de nieuwe nederzetting de oude regionale bestuurszetel Alagoas, het huidige Marechal Deodoro. Op 16 december 1839 werd Maceió officieel de hoofdstad van de provincie.
Maceió is met ruim 600.000 inwoners de grootste industrie- en handelsstad tussen Salvador en Recife. Door haar ligging tussen de kust en twee grote lagunes, is de stad rijkelijk bedeeld met mooie plekjes.

In het centrum zijn Rua Joâo Pessoa en de Rua Comércio de hoofdstraten. Veel bezienswaardige historische bouwwerken zijn er niet.

Bezienswaardigheden in Maceio

  • Een prominent gebouw aan het Praça Dom Pedro II is de Catedral de Nossa Senhora dos Prazeres uit 1840.
  • Het Museo do Instituto Histórico e geográfico de Alagoas is gevestigd in een gebouw uit 1869. Het is een goed voorbeeld van een ‘stoffig’ museum, zoals Brazilië er zoveel heeft. Er zijn voorwerpen van Indiaanse volkeren uit dit gebied en uit de koloniale tijd te bezichtigen. De ouderwetse bibliotheek is erg interessant.
  • Iets verderop staat de oudste kerk van de stad, de Igreja Nossa Senhora do Rosário uit 1829.
  • Aan het einde van de Rua Joâo Pessoa ligt het Praça Bom Jesus dos Martirios (ook Praça Floriano Peixoto genoemd) met daaraan de gelijknamige kerk uit 1870.
  • Aan de overkant van de kerk bevindt zich de Pinacotaca do Pálacio dos Martirio, waarin de deelstaatregering is gevestigd.
  • De lokale markt is leuk om te bezoeken. De markt heet de Mercado Municipal en is dagelijks geopend van 08.00-18.00 uur.

Brazilié-Maceio-Strand   Brazilié-Maceio-Aap-Palmboom-Natuur   Brazilié-Maceio-zee-boot-snorkelen-zwemmen

Beste tijd voor een cruise naar Maceio

De beste tijd om naar Maceio, Brazilië, te gaan is gedurende het hele jaar.

Algemene informatie over Maceio

Valuta
De valuta in Maceio is de Braziliaanse real.

Haveninformatie
De cruiseschepen meren aan in de haven van Jaraguá. Deze ligt in het centrum van Maceio.

brazilie-maceio-haven-map.png  Brazilie-maceio-cruise-haven

Tip(s) van CaptainCruise
Voor de kust liggen koraalriffen en zandbanken die bij laag water ondiepe poelen vormen. U kunt uzelf er met een Jangada, de boot of liever gezegd het vlot van de vissers in het noordoosten, naartoe laten brengen. Praia da Pajuçara heeft een levendige boulevard, maar is vanwege vervuiling ongeschikt om in te zwemmen.

Om te zwemmen zijn de noordelijker gelegen Praia da Ponte Verde en Praia da Jatiúca beter geschikt. Praia da Ponte Verde begint het eerder genoemde Praia da Pajuçara steeds meer naar de kroon te steken wat betreft strand- en avondleven. Er zijn gezellige bars en muziekcafés. In de wijk achter de boulevard komen steeds meer restaurants en hotels.

De riffen voor de kust bieden goede mogelijkheden om te duiken en te snorkelen. Verreweg de mooiste stranden liggen nog noordelijker, bij Pratagi (13 km) en Ipioca (16 km). Praia Pratagi, gelegen tussen de kokospalmen, heeft een breed strand en een mooi rif voor de kust.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan