Iles du Salut

Iles du Salut (Reddingseilanden) bevinden zich in de Atlantische Oceaan, ongeveer 11 km voor de kust van Frans-Guyana en ongeveer 14 km ten noorden van Kourou. Hoewel dichter bij Kourou, maken de eilanden deel uit van het Franse Cayenne Canton Nord-Ouest. Deze kleine eilandengroep bestaat uit 3 eilanden, genaamd (van noord naar zuid) Ile du Diable (ook bekend als Duivelseiland, Ile Royale  en Ile Saint-Joseph.

Iles du Salut maakte ooit deel uit van een strafkolonie voor de ergste criminelen van Frankrijk. Ile Royale stond de gevangenen toe om in gematigde vrijheid rond te dwalen vanwege de moeilijkheid om van het eiland te ontsnappen. Ile Saint-Joseph werd gekozen voor de ergste criminelen. Op Ile du Diable werden politieke gevangenen gestraft.

Bezienswaardigheden in Iles du Salut

  • Prachtige natuur
  • Oude gevangenissen

Beste tijd voor een cruise naar Iles du Salut

De beste reistijd vooIles du Salut is in maart en juni t/m november, waarin je een warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Iles du Salut is 32°C in september en de laagste is 28°C in januari.

Algemene informatie over Iles du Salut

Valuta
De valuta in Iles du Salut is de Euro.

Haveninformatie
Cruiseschepen gaan voor anker aan de kust van de eilanden.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan