Antarctica cruise

Antarctica is een continent rond de zuidpool dat het koudste gebied is op aarde. De naam is afkomstig van het Griekse woord ant-artikos wat tegen over het noorden betekend. Het land word omringt door drie verschillende oceanen de Atlantische-, de Indische- en de Grote oceaan. Qua flora en fauna is het niet veel op Antarctica. Er groeien verschillende mossen en een anjersoort. Qua dieren leven er pinguïns, zeehonden, walvissen, dolfijnen en nog meer. Dit komt doordat de wateren rondom Antarctica rijk zijn aan voedsel.

Bezienswaardigheden in Antarctica

  • Antarctisch schiereiland. In de zomer kunnen sommige delen zelfs zonder ijs bedekt zijn. Hier vindt je verschillende soorten pinguïns.
  • Port Lockroy. Museum op het Antarctische schiereiland met allemaal pinguïns om het museum heen.
  • Campbell-eiland. Een vulkanisch eiland met een unieke flora en fauna. Ook hier zijn veel verschillende pinguïns en andere vogelsoorten te vinden.
  • Mount Erebuas. Deze berg is maar liefst 3794 meter hoog. Het is een van de weinige vulkanen met een lava meer in de krater.

Antarctica-cruise-haven-walvissen-uitzicht   Antarctica-cruise-haven-ijsberg-uitzicht   Antarctica-cruise-haven-orca-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Antarctica

De beste reistijd om naar Antarctica te gaan is november en december.

Algemene informatie over Antarctica

Valuta
Dit hangt af van de rederij waar mee u gaat varen wat er word geaccepteerd.

Haveninformatie 
Sommige kleine rederijen maken zogeheten “landingen” op Antarctica. Ze gaan gaan dan met zodiacs van boord. Hierdoor kunt u op sommige plekken rondlopen.

Antarctica-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Het is verstandig goede winddichte kleding te hebben. Ook goede thermokleding en verschillende lagen worden zeer aangeraden. Verder is het verstandig om meerder accu’s voor uw camera mee te nemen want door de kou gaan deze sneller leeg.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan