Isla Robinson Crusoe

Robinson Crusoe, vroeger bekend als Más Tierra is een eiland dat is gelegen in de zuidelijke Oceaan en behoort tot Chili. Het eiland werd ontdekt voor Juan Fernandez rond 1574. Eerst werd het eiland gebruikt als schuilplaats voor piraten. Er werd een fort gebouwd door de Spaanse overheid, waardoor het dus ook tot Spaans grondgebied behoorde. In 1966 nam de Chileense overheid het eiland over en veranderde de naam van het eiland in Robinson Crusoe om hiermee het toerisme te bevorderen. Vandaag de dag behoort het eiland tot het Biosfeerreservaat van UNESCO vanwege de inheemse plant- en diersoorten.

Bezienswaardigheden in Isla Robinson Crusoe

  • Inheemse plant- en diersoorten
  • Fort
  • Bergen
  • Cordon Escarpado
  • Duiken
  • Scheepswrak in Cumberland bay

 

Robinson-Crusoe-Eiland-Standbeeld  

Beste tijd voor een cruise naar Isla Robinson Crusoe

De beste reistijd voor Isla Robinson Crusoe, Chili is van januari t/m april en november en december, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Isla Robinson Crusoe Chili is 26°C in januari en de laagste is 11°C in juli.

Algemene informatie over Isla Robinson Crusoe

Valuta
De valuta in Isla Robinson Crusoe, Chili is de Chileense Peso.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Robinson Crusoe Island leggen aan (anker) in San Juan Bautista – havenstad aan de noordkust, gelegen aan de Cumberland Bay.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan