Ilheus

Ilheus is een van de oudste steden van Brazilië. Ilheus-Itabuna is een van de 32 microregio’s van de Braziliaanse deelstaat Bahia en grenst aan de Atlantische Oceaan. Het gebied is de bakermat van de Braziliaanse cacaoproductie.
Ilhéus heeft lange, witte stranden, een perfecte infrastructuur en een gemiddeld jaartemperatuur van ongeveer 27 graden.

De architectuur in deze prachtige stad is een bezichtiging waard. Het vele geld, wat de cacao en fruitoogst heeft binnengebracht, is ook terug te vinden in de huizen. Ilheus staat ook bekend om de bekende Braziliaanse ‘Hemmingway” Jorge Amado die zijn beste en wereldwijde bekende boeken in Ilheus schreef.

Bezienswaardigheden in Ilheus

  • Palácio do Paranaguá. Dit is het huis van de schrijver Jorge Amado.
  • Nossa Senhora da Piedade kerk
  • San Sebastian cathedraal
  • Restaurant Bataclan
  • Artesanato markt

Brazilie-ilheus-kerk   Brazilie-ilheus-rots-zee.jpg   Brazilie-ilheus-kerk-architectuur.jpg

Beste tijd voor een cruise naar Ilheus

Ilheus kunt u gedurende het hele jaar bezoeken. Er is geen beste reistijd, omdat het klimaat gedurende het hele jaar zeer aangenaam is.

Algemene informatie over Ilheus

Valuta
De valuta in Ilheus is de Braziliaanse real.

Haveninformatie
De volgende kaart toont de locatie van Porto de Ilheus (ook bekend als Porto de Malhado). De haven is de grootste van Brazilië en een van ’s werelds grootste exporteurs van cacao. Cruiseschepen meren hier ook aan. De haven ligt in het stedelijk gebied – gelegen aan het einde van de straat Avenida Soares Lopes in de wijk Cidade Nova. Dit is een open zeehaven, dus de ingang is aan land.

brazilie-ilheus-haven-map.jpg   brazilie-ilheus-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise 
De Mercado de Artesanato de Ilheus is een overdekte markt met verschillende producten, zoals kleding, likeur, eten en beeldhouwwerken.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan