Elephant Island

Elephant Eiland is een van de oostelijkste eilanden van de Zuid-Shetland eilanden. Het is 60 km lang en 40 km breed, en net als de andere eilanden voor een groot gedeelte met ijs bedekt. Flora en fauna zijn ongeveer hetzelfde als op de andere eilanden in de regio, maar Elephant Island is een plaats met historische betekenis.

Hier is Sir Ernest Shackleton met al zijn mannen geland, nadat in de Weddellzee zijn schip, de Endurance, ten onder was gegaan. In een versterkte reddingssloep stak hij over naar South Georgia, om hulp te halen. Na een verschrikkelijke tocht landde hij op de zuidkust en moest toen het hele eiland nog te voet oversteken, over gletsjers en hoge bergpassen, om de Noorse walvisvaarders nederzetting Stromness te bereiken.

Schepen die naar Elephant Island gestuurd werden om de anderen te ontzetten, moesten drie keer onverrichterzake terugkeren vanwege de ijscondities. Door een wonder slaagde een vierde poging, waarbij iedereen veilig en wel van het eiland af werd gehaald.

Bij Stinker Point, aan de zuidwestzijde van het eiland, bevindt zich een kleine inham die Wreck Bay wordt genoemd. Hier liggen wat restanten van een vergaan schip. Pas in 1998 herkende men in deze wrakstukken de mogelijke overblijfselen van Shackletons Endurance!

Bezienswaardigheden op Elephant Island

  • Spotten van verschillende dieren

antarctica-elephant island-natuur-landschap  antarctica-elephant island-natuur-landschap-rotsen   antarctica-elephant island-pinguin-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Elephant Island

Het beste cruiseseizoen naar Elephant Island is van december tot februari.

Algemene informatie over Elephant Island

Haveninformatie
U vaart met het schip langs het eiland en komt niet aan wal van het eiland.

antarctica-elephant island-cruise-haven-map   antarctica-elephant island-cruise-haven

Tips(s) van Captain Cruise
Wanneer u naar dit deel van de wereld reist moet u geluk hebben met het weer. Op sommige dagen kunt u het eiland perfect zien liggen, maar er zijn ook dagen dat het mistig en vochtig is, waardoor u minder zicht heeft.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan