Sydney (Canada)

Sydney werd in 1904 officieel geregistreerd. De stad is gelegen in Nova Scotia in Canada. Dit afzonderlijk gemeentelijk statuut is op 1 augustus 1995 tot een einde gekomen na toevoeging aan de Regional Municipality. Sydney is met 24.115 inwoners het grootste stedelijke centrum van het Cape Bretoneiland. De plaats vormt samen met Sydney Mines, North Sydney, New Waterford en Glace Bay de Industriële Kaap-Breton-streek (Industrial Cape Breton).

Bezienswaardigheden

  • St. Patrick’s Church Museum
  • Peggy’s Cove
  • Grootste Viool ter wereld

   

Beste tijd voor een cruise naar Sydney

De beste reistijd voor Sydney in Canada is van juni t/m september, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Sydney is 22°C in augustus en de laagste is -2°C in februari. De watertemperatuur ligt tussen 0°C en 21°C.

Algemene informatie over Sydney

Valuta
De valuta in Sydney, Canada is de Canadese dollar.

Haveninformatie
De nieuwe ligplaats sinds 2019, heeft een lengte van 287 m (942 ft) en maakt het mogelijk om grotere schepen in de haven aan te meren, zoals de RMS Queen Mary 2 van Cunard. De projecties zijn bedoeld om de cruisevaartactiviteiten van de haven te verdubbelen. Als onderdeel van het nieuwe project zijn er ook upgrades gedaan aan het bestaande Joan Harriss Cruise Pavilion.

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan