Houston

Houston, de hoofdstad van de staat Texas  is de 4e grote stad van de Verenigde Staten en de grootste stad van het zuiden. Houston is vooral bekend door het ruimtevaartcentrum, de olie en vanwege de roerige historie gedurende de Amerikaanse vrijheidsstrijd en Burgeroorlog.
De stad wordt op het eind 1800 uitgebreid met de buitenwijken Pasadena en Houston Heights. Met de bouw van de 2 universiteiten wordt de stad groter in alle richtingen en groeit het inwonersaantal.
Tot de dag van vandaag is Houston de voornaamste industriestad waarbij vermeld dient te worden dat de in- en exporthandel van Houston Ship Channel ook zeer belangrijk is wat als gevolg heeft dat de stad tot op de dag van vandaag zich uitbreidt.

Bezienswaardigheden 

  • Houston Space Center, het belangrijkste ruimtevaartmuseum van Amerika met het Nasa Official Vistors Center waar men de Mercury, Gemini en Apollo capsules kan zien en kan voelen hoe het is om in de ruimte te wandelen. Hier is ook het Lyndon B. Johnson Space Center, middelpunt van astronauten training en een totaalmuseum over de ruimtevaart.
  • Het Holocaust Museum, dit museum is bedoeld om jong en oud te herinneren aan de gruwelen van deze Holocaust. Men ziet hier foto’s, voorwerpen en geschreven documenten van de overlevenden die zich daarna in Texas hebben gevestigd.
  • George Ranch Historical Farm, deze speciale boerderij in Richmond is een openluchtmuseum die 180 jaar teruggaat in de tijd en het leven van o.a. de cowboys laat zien. Het heeft nog de originele huisjes met meubilair, gebruiksvoorwerpen en geweren. Er is ook een Victoriaanse Mansion en de souvenirwinkel Dry Creek Gift Shop waar men leuke ranch artikelen kan kopen.
  • National Museum of Funeral History, begrafenismuseum met oude begrafenis -koetsen, -wagens en doodskisten in de meest vreemde vormen zoals een koe, vis of kluis (best lollig, sjiek en origineel), het beroep van begrafenisondernemer is populair in de VS en hier bevindt zich een opleidingsinstituut voor dit beroep met 2000 leerlingen.
  • Houston San Jacinto Slagveld, hier behaalde in 1836 generaal Sam Houston met zijn leger de overwinning op het Mexicaanse leger. Dit slagveld is zeer belangrijk voor o.a. Texas en dat kan men ook zien in het museum en het San Jacinto Monument.
  • Houston heeft ook de Houston Zoo(dierentuin) en het Aquarium.

Verenigdde-staten-houston-skyline        Verenigdde-staten-houston-park-gebouwen        Verenigdde-staten-houston-honkbal-stadion

Beste tijd 
De beste tijd voor Houston, Texas, is van maart t/m november.

Valuta
De valuta in Houston is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
De cruiseterminal van Houston ligt op een uur (45 mijl) van George Bush Intercontinental Airport en de afstand tot Hobby Airport is 45 minuten (20 mijl). Het is 30 minuten dichterbij vergeleken met de cruisehaven van Galveston.

texas-houston-haven-map.jpg       texas-houston-haven.jpgRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan