Baltimore

Baltimore is gelegen in de Amerikaanse staat Maryland aan de oostkust van het land en heeft 619.493 inwoners (2011). De haven is één van de grootste en belangrijkste zeehaven van de Verenigde Staten.

In de stad zijn vele cafés, disco’s en comedy clubs te vinden. kortom: de stad slaapt nooit! Ook voor shopaholics is het prima vertoeven in deze stad. Er zijn vele winkels; van outlets en antiekwinkels tot souvenirwinkels en shoppingmalls.

Bezienswaardigheden in Baltimore

  • Het Baltimore Aquarium in Baltimore is een openbaar aquarium. Het aquarium werd geopend in 1981 en bezit zo’n 10.500 exemplaren van 660 verschillende diersoorten.
  • Maryland Science Center, bevindt zich in de Inner Harbor van Baltimore. Het omvat drie verdiepingen met tentoonstellingen, een planetarium en een observatorium.
  • Voel je zo vrij als een vogel met een helikoptervlucht. Het is de ideale uitkomst om een overview van de stad te zien.
  • De Maryland Zoo – voorheen bekend als The Baltimore City Zoo of de Baltimore Zoo –  bevindt zich in het historische Druid Hill Park in het noordwestelijke deel van de stad en is zo’n 135 hectare.

Verenigde-Staten-Baltimore-cruise-haven-stad-auditorium   Verenigde-Staten-Baltimore-cruise-haven-stad-uitzicht   

Beste tijd voor een cruise naar Baltimore

Voor aangename of warme temperaturen is de beste tijd om naar Baltimore te gaan is van mei t/m september. Er is dan verder weinig neerslag. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 22°C en 29°C

Algemene informatie over Baltimore

Valuta
De valuta in de Verenigde Staten is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
De taxi prijs is ongeveer $2,30 (€1,94) per mile (1.61 km) soms betaalt u een toeslag als het druk is. Dit bedraagt tussen de $0,50 (€0,42) en $0,80 (€0,67). De binnenstad is niet groot waardoor de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Het openbaar vervoer is erg goed geregeld. De stad is goed bereikbaar met de trein en in de stad zelf rijden veel taxi’s en bussen.

VerenigdeStaten-baltimore-maphaven.jpg   Verenigde-Staten-Baltimore-cruise-havenRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan