Manzanillo

Deze door bananen- en kokosnootplantages omringde badplaats is één van de belangrijkste havens van Mexico. Het heeft ook een aantal zeer populaire stranden.

Colima is de op drie na kleinste deelstaat van Mexico. Het ministaatje ligt aan de Grote Oceaan, ingeklemd tussen Jalisco en Michoacán, en kent een zeer gevarieerd landschap, bestaande uit onder andere oerwouden, hooggebergte, vulkanen, bananenplantages en prachtige zandstranden.

De kust van Colima telt eigenlijk maar één echte badplaats, het 70.000 inwoners tellende, door bananen- en kokosnootplantages omringde Manzanillo. Deze op een landtong genestelde stad is sinds de 18de eeuw één van de belangrijkste haven van Mexico en bezit een aantal zeer populaire stranden.

Ten noorden van Colima bevinden zich twee alpinistische toppers, de beklimbare vulkanen Fuego de Colima (3960 meter) en Nevado de Colima (4380 meter). De Nevado is uitgedoofd, maar de Fuego rookt en dampt nog altijd (laatste grote eruptie: 1941).

Bezienswaardigheden in Manzanillo

 • Malecón. Dit is de promenade bij de haven. Hiervandaan kunt u het vertrek en de aankomst zien van de vissersboten en de jachten.
 • El Chanal en La Campana. Op enkele kilometers ten noorden van Colima zijn twee belangrijke archeologische vindplaatsen ontdekt: El Chanal en La Campana.
 • El Zocalo. Dit is het plein in het centrum van de stad.
 • Comala. Ten noorden van Manzanillo ligt het koloniale dorp Comala, dat een hoofdrol vervult in Pedro Páramo van Juan Rulfo, het beroemdste Mexicaanse boek van deze eeuw.
 • Barra de Navidad. Dit rustige vissersdorpje ligt op een afstand van 56 km van Manzanillo, aan de baai Melaque. Het is een charmant plaatsje met prachtige stranden en heerlijke visgerechten.
 • Cuyutlán. Deze rustige badplaats ligt 48 km ten zuidoosten van Manzanillo. Om deze stad te bereiken, maakt u een spectaculaire tocht door de jungle, langs kokosnoten- en bananenplantages.
 • Resort Las Hadas (“De sprookjes”) is een kruising van een Middellandse Zee dorpje, een Disney fantasie en iets uit de “Arabian Nights”.
 • Playa Las Brisas, playa Mirama
 • Playa de Oro
 • La Audiencia is een heel populair, mooi strand.
 • Playa Azul is een mooi, lang strand aan de baai van Manzanillo. Hier is de zee rustige, dus het is perfect om te zwemmen.

mexico-manzanillo-strand-zonsondergang   mexico-manzanillo-straat-gebouwen-kleuren   mexico-manzanillo-park-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Manzanillo

De beste tijd om naar Manzanillo, Mexico, te gaan is gedurende het hele jaar.

Algemene informatie over Manzanillo

Valuta
De Valuta in Manzanillo is de Mexicaanse peso.

Haveninformatie
Cruiseschepen in Manzanillo, Mexico meren aan bij de in 2010 gebouwde speciale pier (cruiseterminal) in de nabijheid van het centrum. Als alternatief kunnen cruiseschepen aanmeren bij een vrachtterminal op ongeveer 2 km ten oosten van het stadscentrum. Meestal wordt de pendelbus (tegen betaling) verzorgd door de cruisemaatschappij. Andere alternatieven voor vervoer naar het centrum en de stranden zijn regelmatig bussen en taxi’s.

mexico-manzanillo-haven-map.png  Mexico-manzanillo-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Snorkelen bij San Luciano is een hele ervaring. U kunt dan zwemmen langs een scheepswrak.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan