Baie Comeau

De stad Baie-Comeau ligt in de provincie Quebec aan de oevers van de St. Lawrence rivier in Canada. De stad speelt een belangrijke rol in de bloeiende economie van de provincie Quebec door de hier gevestigde aluminium- en papierindustrie. Door de ligging van Baie Comeau in een bos- en bergrijke omgeving is dit de ideale plek om actief bezig te zijn midden in de natuur. Er zijn fietspaden dwars door vele parken, u kunt wandelen of misschien durft u het aan om te klimmen? Maar ook op en in het water zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo zijn er verschillende stranden in Baie-Comeau en omgeving en kunt u kayakken. Maar Baie-Comeau biedt ook schitterende architectuur en is rijk aan cultuur. Kortom, een veelzijdige stad.

Bezienswaardigheden in Baie Comeau

  • Glacier Exploration Station
  • Maritime Adventure Park
  • Seashell Valley, gevormd door de Goldthwait sea, die duizenden jaren geleden schelpen afzette van wel 5 tot 15 meter hoog!
  • St. Andrew kerk
  • Boisé de la pointe Saint-Gilles, een schitterend bosgebied langs de rivier met paden, beelden, fontein, Japanse bruggetjes.

Canada-Baie-Comeau-cruise-haven-uitzicht-baai    

Beste tijd voor een cruise naar Baie Comeau

De beste tijd om naar Baie Comeau, Canada, te gaan is van juni t/m augustus.

Algemene informatie over Baie Comeau

Valuta
De valuta in Baie Comeau is de Canadese dollar.

Haveninformatie
Downtown Baie-Comeau ligt op ongeveer 1,5 km van de cruisehaven op ongeveer 20 minuten lopen. De haven biedt gratis pendelbussen vanaf de passagiersterminal. Er is bij de terminal fietsverhuur beschikbaar (elektrische en tandemfietsen, kinderfietsen, scooters). Pioneer Promenade verbindt de terminal met Pioneer Park. De haven biedt een dok en een cruiseterminal die grote schepen kan behandelen. Tijdens double-call (2 bezoekende schepen) dagen wordt aanvullend een nabijgelegen ankerplaats gebruikt.

canada-baie-comeau-haven-map.png  

Tips van Captain Cruise
Wat u zeker niet mag missen als u in Baie-Comeau bent is het Maritime Adventure Park. Dit park brengt u terug in de tijd. U zult versteld staan van de fascinerende landschappen, die tijdens de IJstijd, zo’n 20.000 jaar geleden, zijn ontstaan.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan