Cabo San Lucas

Kleine badplaats op het schiereiland Baja California. Paradijs voor duikers! Ook een Cabo San Lucas Mexicoboottocht naar het natuurlijke kunstwerk El Arco is aan te raden. Het 1300 km lange, schiereiland Baja California is het westelijkste, duurste en meest Amerikaanse stukje Mexico. Deze enorme landtong, vrijwel volledig bestaande uit woestijnen en halfwoestijnen, wordt van de rest van het land gescheiden door de Golf van Califonia.

Aan de rijkelijk met stranden bedeelde kust zijn de luxe hotels en vakantiecomplexen de laatste twee decennia als paddenstoelen uit de grond gerezen. zodat dit nu één van de drukste en duurste vakantiegebieden van heel Mexico is. Cabo San Lucas is tevens een van de bekende paargronden van de grijze walvis.

Cabo San Lucas Mexico is een leuke trip die voor iedereen interessant is De boottocht van Cabo San Lucas naar Los Frailes, een spectaculaire rotsformatie die de grens tussen de Golf van Mexico en de Grote Oceaan markeert, is een aanrader. De blikvanger van dit natuurlijke kunstwerk is El Arco, een enorme stenen boog over het water, die doet denken aan de beroemde rotsboog bij Portimâo (Algarve Portugal).

Bezienswaardigheden in Cabo San Lucas

  • Pedregal is een heuvelachtig gebied waar u een adembenemend mooi uitzicht kunt vinden over de haven en de oceaan.
  • De stranden Playa del Amor, het strand der geliefden, en Playa del Divorcio zijn ideaal voor zwemmers en zonaanbidders.
  • Tijdens een boottocht kunt u de iconische rotsformatie El Arco bezoeken.
  • Snorkelen is ideaal, omdat er veel zeeleven te vinden is in de buurt. Om de goeie snorkelplekken te vinden kunt u met een boot opzoek gaan.
  • Ga walvissen spotten met een georganiseerde tocht. De walvissen zijn vooral goed te zien in de maanden december t/m april.
  • Maak een trip naar San José del Cabo, hier vindt u veel koloniale architectuur.

mexico-cabo san lucas-zee-rotsen   mexico-cabo san lucas-vlaggetjes-landschap   mexico-cabo san lucas-straat-huizen

Beste tijd voor een cruise naar Cabo San Lucas

Het hele jaar door is het mogelijk om heerlijk te genieten in Cabo San Lucas.

Algemene informatie over Cabo San Lucas

Valuta
De valuta in Cabo San Lucas is de Mexicaanse peso.

Haveninformatie
De haven heeft geen speciale cruiseterminal. Cruiseschepen in Cabo San Lucas gaan voor anker in de baai vanwaar hun passagiers naar de jachthaven (binnenhaven) worden gebracht. De jachthaven ligt op slechts 10 minuten loopafstand (langs het water) van het stadscentrum.

Mexico-Cabo San Lucas-cruise-haven-map   Mexico-cabo-san-lucas-haven-overzicht.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag wat speciale tips voor de stad Cabo San Lucas. Er is een wekelijkse boerenmarkt in Pedregal die u kunt bezoeken. Hier kunt u fruit, gebak en handwerk kopen.

Het drankje Licor de Damina moet u zeker geprobeerd hebben als u Cabo San Lucas bezoekt. Dit drankje is gemaakt van de Damiana plant, suiker en water. Het is een van de bekendste drankjes.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan