Norfolk (Virginia)

Norfolk is een zeehaven in de Amerikaanse staat Virginia, gelegen aan de oostkust van de VS. De natuurlijke haven is ook van groot belang voor de NAVO. In 2008 deden 100.000 cruisepassagiers deze stad aan. Norfolk is vooral bekend vanwege zijn marinebasis, die als de grootste marinebasis ter wereld geldt. Daarnaast is Norfolk een belangrijk cultureel centrum, waar je een bezoekt kunt brengen aan hoog aangeschreven musea en culturele genootschappen. In het pas gerenoveerde stadscentrum vind je veel restaurants en winkels.

Bezienswaardigheden in Norfolk

  • Chrysler Museum Of Art. Een oud museum voor de kunsten, dus geen museum over het automerk.
  • Battleship Wisconsin. Een van de laatste en grootste oorlogsschepen van de U.S. Army.
  • Botanische tuinen. Hier vindt u meer dan 1000 verschillende planten en bloemen. Erg speciaal is dat de Amerikaanse adelaar hier broedt.
  • Virginia Zoo

Verenigde-Staten-Norfolk-haven-skyline   Verenigde-Staten-Norfolk-strand-huizen   Verenigde-Staten-Norfolk-schip-zonsondergang

Beste tijd voor een cruise naar Norfolk

De beste reistijd voor Norfolk, Verenigde Staten, is van mei t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper neerslag.

Algemene informatie over Norfolk

Valuta
De valuta in Amerika is de Amerikaanse Dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen in Port Norfolk VA meren aan bij Half Moone Cruise Terminal (officieel “Half Moone Cruise and Celebration Center”, ook bekend als “Decker Half Moone Center”). Deze moderne faciliteit (bouwkosten USD 36 miljoen) werd in 2007 geopend. Het is gelegen in het centrum van Norfolk, aan de waterkant van de Nauticus aan de Elizabeth River. De terminal ligt ook dicht bij Norfolk Airport (reistijd ongeveer 15 minuten met de taxi).

Verenigde-Staten-Norfolk-cruise-haven-map   Verenigde-Staten-Norfolk-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Norfolk. Let goed op uw spullen, want er zijn zakkenrollers actief. Zorg er daarnaast ook voor dat uw in de avond niet in afgelegen gebieden komt.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan