St. John's (Newfoundland)

Er zijn maar weinig steden waar je vanuit het keukenraam ijsbergen en walvissen kunt bekijken. Maar als meest oostelijke, en zodoende het dichtst bij Europa liggende stad van Canada, is St. John’s sowieso een klasse apart.
Deze zeehaven, aan de kust van de noordelijke Atlantische Oceaan, is een internationaal gerenommeerd centrum voor de zeevaart.

St. John’s is een belangrijk centrum voor de visserij en de snelgroeiende sectoren oceaantechnologie en marine biotechnologie. Bovendien trekt de stad toeristen uit de hele wereld aan. St. John’s heeft meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar, waaronder passagiers van cruiseschepen en congresgangers.

St. John’s is de de grootste stad en tevens hoofdstad in de provincie Newfoundland en Labrador. De stad ligt op het schiereiland Avalon aan de Atlantische kust. Begin 17e eeuw werd St. John’s gevestigd door de Britten en groeide uit tot een handelscentrum en vissersstad. St. John’s werd in 1665 voor korte tijd veroverd door de de Nederlander Michiel de Ruyter. De Fransen vielen St. John’s in de 18e eeuw meerdere malen binnen en staken alles in brand. Hierdoor zijn er weinig historische bezienswaardigheden meer.

Bezienswaardigheden St. John’s

  • Cape Spear
  • Eet een Touton, dit is een Canadese pannenkoek
  • Quidi Vidi
  • Signal Hill
  • Newman wijnkelder
  • Jellybean Row, dit zijn de huizen gekleurd in geel, blauw, groen en paars
  • Hiking
  • Ijsbergen
  • Anglican Cathedral

Canada-st johns-newfoundland-gekleurde huizen   Canada-st johns-newfoundland-george street-muziek   Canada-st johns-newfoundland-signal hill-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar St. John’s

De beste tijd om naar St. John’s Newfoundland, Canada, te gaan is in de maanden mei, juni, juli, augustus en september. In deze maanden is de temperatuur het meest aangenaam.

Algemene informatie over St. John’s

Valuta
De valuta in St John’s Newfoundland, Canada, is de Canadese dollar.

Haveninformatie
De cruisehaven bevindt zich op loopafstand van het centrum van Saint John’s.

Canada-st johns-newfoundland-cruise-haven-map   Canada-st johns-newfoundland-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
In de bekende George Street kunt u genieten van livemuziek en van een prachtig landschap met kleurrijke huizen en ruige kliffen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan