Puerto Chiapas

Het Mexicaanse Puerto Chiapas is gelegen op de zuidpunt van Mexico in de Pacific Coast en in de staat Chiapas. De staat Chiapas is een bijzonder gebied. Eeuwenoude Indianenstammen waren hier gevestigd, zij hebben zich niet met andere volkeren  vermengd.

Bezienswaardigheden in Puerto Chiapas

  • Palenque; Dit wordt door velen beschouwd als mooiste stad van de Maya-overlevering.
  • Misol Ha; prachtige watervallen.
  • San Cristobal de las Casas; deze voormalige hoofdstad van de provincie Chiapas, is een mix van inheemse tradities en mestizo cultuur.
  • Villahermosa; hier bevindt zich het openluchtmuseum La Venta, waar u onder andere massief stenen hoofden van de Olmteken vindt.

Mexico-puerto-chiapas-palenque-tempel-maya   Mexico-puerto-chiapas-san-cristobal-de-las-casas-stad-straat   Mexico-puerto-chiapas-waterval-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Puerto Chiapas

De beste reistijd voor Puerto Chiapas in Mexico is van januari t/m mei en juli t/m december, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag.

Algemene informatie over Puerto Chiapas

Valuta
De valuta in Mexico is de Mexicaanse Peso.

Haveninformatie
In 2005 is in Puerto Chiapas een Cruise Terminal gebouwd om ook de toeristische industrie te bevorderen. Vanaf de cruiseterminal van Puerto Chiapas is er een pendelbus naar Tapachula City. Tickets kunnen worden gekocht in de passagiersterminal in piramidestijl. Pendelbussen rijden dagelijks tussen de terminal en het centrum van Tapachula City (enkele reis duurt ongeveer 40 minuten).

De cruiseschipterminal bestaat uit 2 gebouwen. De grotere herbergt een markt (met koopwaar van lokale verkopers) en een evenementenruimte. Het kleinere gebouw heeft een restaurant en een bar (beide met Wi-Fi internettoegang).

Mexico-puerto-chiapas-cruise-haven-map   Mexico-puerto-chiapas-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Puerto Chiapas. In de directe omgeving is er niet zoveel te doen. Boek daarom vanuit de Cruiseline een Shore tour, zodat u een leuke dag kunt beleven en de mooiste plekjes kunt zien.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan