Puerto Vallarta

Puerto Vallarta is een populaire Mexicaanse badplaats met 250.000 inwoners, in de deelstaat Jalisco. Met haar fraaie bestrating van kinderkopjes, haar ruim 25 paradijselijke zandstranden en haar fotogenieke ligging aan de Bahia de las Banderas oogt de stad bijzonder romantisch.

Puerto Vallarta, aan weerszijden van de Rio Cuale genesteld, bestaat uit drie delen: het centrum (met relatief goedkope hotels, veel winkels en horecagelegenheden) en de dure hotelwijken ten noorden en ten zuiden hiervan. De stad is bijzonder uitgestrekt, de lengte bedraagt meer dan 25 km.

Er zijn legio stranden, zoals Playa Olas Altas en Playa de los Muertos in het zuiden en Playa de Oro in het noorden. Daarnaast telt de omgeving nog meer stranden, die iets rustiger zijn en die via een georganiseerd boottochtje bezocht kunnen worden.

Duikers en snorkelaars trekken vooral naar de Islas Magaritas en de rotsformatie Los Arcos, beide in de Bahia de las Banderas, omdat daar fel getint koraal, tropische vissen en soms zelfs dolfijnen kunnen worden waargenomen.

De rotsbogen Los Arcos markeren een onderwaterpark, het mooiste gebied om te snorkelen en te duiken.

Bezienswaardigheden in Puerto Vallarta

  • The Church of our lady of Guadalupe. Deze kerk staat in het centrum. De kerk is gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe.
  • Zona Romántica. Dit is een gebied met internationale keukens door de vele expats die er wonen. In de winter en het voorjaar wordt in het park Lázaro Cárdenas de boerenmarkt Olas Altas gehouden.
  • Plaza de Armas. Dit is een lokale attractie en ligt in de oude stad. Op dit plein word vaak kunst tentoongesteld.
  • El Faro lighthouse. De beroemde vuurtoren met bar bovenin waar je heerlijk kunt eten of wat drinken met een uitzicht over de jachthaven.
  • Snorkelen & duiken. De gevestigde duikshops bieden gratis snorkelinstructies met moderne benodigdheden, PADI-duikcertificaat en excursies naar Islas Margarithas.
  • Paardrijden. Tochten door het tropische landschap en de fruitplantages naar de rivier de Playa Grande vertrekken vanuit Rancho Caballo Blanco, andere ranchen: Rancho Amigo, Rancho El Charro & Rancho Ojo de Agua.
  • Las Palmas. U komt langs bananen-, papaja- en tabaksplantages met uitzicht op de Sierra Madre. In het dorp Las Palmas , een centrum van leerverwerking, begint de tocht door het in het voorjaar bloeiende moessonbos, de woonplaats van vele exotische vogels. Onderweg komt u langs een waterval. Bij het eindpunt aangekomen kunt u in Rancho Palma Real van een barbecue genieten.

Mexico-puerto-vallarta-baai-zee-huizen   Mexico-puerto-vallarta-graffiti-muur   Mexico-puerto-vallarta-straat

Beste tijd voor een cruise naar Puerto Vallarta

De beste tijd om naar Puerto Vallarta, Mexico, te gaan is van januari t/m mei, in juni en van oktober t/m december.

Algemene informatie over Puerto Vallarta

Valuta
De valuta in Puerto Vallarta is de Mexicaanse peso.

Haveninformatie
Van het schip naar het centrum van Puerto Vallarta is het ongeveer 10 minuten ($2- p.p. voor een taxi).

Cruiseschepen naar Puerto Vallarta meren aan bij de cruiseterminal “Muelle de Cruceros Puerto Vallarta”. De faciliteit heeft een afmeercapaciteit tot 3 voeringen tegelijk. Er zijn bustours naar El Centro (oude stad, strand en markten) beschikbaar. Paragliding over de baai) en diverse andere toeristische activiteiten.

mexico-puerto-vallarta-haven-map.png   mexico-puerto-vallarta-havenjpg.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Sommige mensen verwachten hier fooien die wij normaal geen fooien geven. Zoals de mensen die je boodschappen inpakken en de bediende van een tankstation die je tank vult.

Als u een taxi neemt onderhandel eerst over de prijs voordat u instapt.

De steegjes in de oude binnenstad zijn paradijselijk vol galeries, antiquariaten, juweliers, modeboetieks en winkels met sierkunst. Op de Mercado Central aan de Rio Cuale kunt u rondsnuffelen tussen kunst en curiosa. Er zijn tevens diverse kunstgalerijen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan